Revoltă la Schela. Au rămas cu terenurile distruse şi fără bani

Sute de familii din satele Arsuri şi Sâmbotin ale comunei Schela sunt revoltate de faptul că magistrala internaţională de gaze care trece şi prin Gorj le-a distrus terenurile, dar despăgubirile întârzie să apară. Aceştia s-au plâns la autorităţile din localitate și au cerut explicaţii reprezentanţilor firmei care execută lucrările.

Când a început investiţia la magistrala de gaze în comuna Schela, executantul lucrărilor a discutat cu fiecare proprietar de teren în parte şi s-a stabilit valoarea despăgubirilor în funcţie de suprafaţa de teren afectată, dar şi de producţia din acea zonă.

Sute de familii au avut producţia afectată anul acesta. Unii proprietari de terenuri au intrat în posesia banilor promişi, alţii au luat doar o parte, însă marea majoritate a primit numai promisiuni. Răbdarea acestora din urmă a ajuns la final. "Oamenii se simt înşelaţi. Ăştia le-au săpat terenul să bage ţeava, le-au distrus producţia de anul acesta, dar banii au uitat să îi mai dea. Le-au zis că primesc banii înainte, dar nimic. E adevărat că unii au intrat în posesia sumelor promise în urma calculelor făcute, dar alţii nu. Oamenii sunt supăraţi. Vin şi se plâng la primărie, au fost şi pentru organizarea de şantier din comună, dar nu au rezolvat nimic. Ăia au săpat, au băgat conducta şi nu îi mai interesează acum. Oamenii sunt revoltaţi", a spus primarul din Schela, Aristide Şerbănescu.

În județul Gorj, conducta va traversa 12 localități. Este vorba despre 10 comune și 2 orașe: Dănciuleşti, Stejari, Hurezani, Vladimir, Bărbăteşti, Jupâneşti, Târgu Cărbuneşti, Scoarţa, Bălăneşti, Bumbeşti Jiu, Turcineşti, Schela.

Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA au putut fi scoase din circuitul agricol fără a fi necesară obţinerea acordului proprietarilor.

Vizualizări: 2,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: