Revoltător! Au infectat beneficiarii unui centru social cu noua tulpină SARS-CoV-2

Situație incredibilă în județul Vâlcea, unde doi beneficiari ai unui centru rezidențial, persoane cu dizabilități, au fost infectați cu noula tulpină a SARS-CoV-2. Chiar un angajat al centrului a dus noul tip de virus în centrul social. Toți beneficiarii și angajații urmează să fie testați.

În urmă cu mai bine de o săptămână, au fost confirmate primele două cazuri de SARS-CoV-2, tulpina din Marea Britanie, care este, după spusele epidemiologilor, mult mai contagioasă. Un beneficiar și un angajat al centrului rezidențial au fost infectați.

La câteva zile distanță, alte două confirmări au venit în același centru. Încă un angajat și încă un beneficiar. Beneficiarii sunt persoane cu dizabilități. Dacă în cazul lor este evident că nu au istoric de călătorie în Marea Britanie, și salariații susțin că nu s-a întâlnit cu nimeni întors recent din Anglia.

„Cele patru persoane din judeţul Vâlcea infectate cu tulpina de coronavirus circulantă în Marea Britanie nu au istoric de călătorie în această ţară, două dintre ele sunt beneficiare ale unui centru rezidenţial pentru persoane cu dizabilităţi, una este un angajat al centrului şi cea de-a patra persoană este un contact al angajatului. În ceea ce priveşte starea de sănătate a ultimelor două persoane confirmate cu tulpina din Marea Britanie, ele sunt în stare stabilă, una fiind monitorizată la domiciliu de personal medico-sanitar, iar cealaltă este internată în spital unde este monitorizată şi pentru o altă afecţiune, neasociată SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

Aceștia au mai transmis că la centrul rezidenţial în cauză Direcţia de Sănătate Publică a efectuat două controale şi a făcut recomandări pentru limitarea infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: