Risc de viroze. Medicii recomandă vaccinarea!

Vremea se răceşte în toată ţara la acest sfârşit de săptămână. Gorjenii sunt îndemnaţi să se îmbrace corespunzător, fiind o perioadă în care multă lume se îmbolnăveşte. Deocamdată în judeţ au ajuns doar dozele de vaccin antigripal pentru personalul sanitar.

Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a spus că trebuie să ne prezentăm la medic încă de la primele semne de boală. „Având în vedere că deja avem schimbări bruşte de temperatură, dimineaţa este mai răcoare, iar la prânz temperaturile sunt mai ridicate, noi recomandăm tuturor să aibă mare grijă la această tranziţie de la sezonul cald la sezonul rece. Trebuie să ne îmbrăcăm corespunzător, să ne alimentăm corespunzător şi în momentul în care apar primele semne de boală să ne adresăm medicului specialist”, a spus Piţian.

Cei mai expuşi sunt copiii, pentru că a început şcoala şi sunt părinţi care nu îi ţin acasă atunci când sunt bolnavi. „Copiii au început şcoala şi o să apară problemele cu virozele şi pneumoniile, de aceea este bine să nu ducem copiii bolnavi la şcoală, pentru a-i proteja atât pe ei, cât şi pe cei din colectivitate”, a explicat Elena Piţian.

Vaccinarea antigripală a început deocamdată numai în spitale. „Suntem la început de campanie, deja am distribuit doze de vaccin antigripal în unităţile sanitare şi aşteptăm să primim în perioada următoare dozele de vaccin care să ajungă la medicii de familie pentru a vaccina populaţia. În momentul de faţă avem 1.260 de doze care au fost distribuite în unităţile sanitare. Noi am făcut un necesar de 22.000 de doze de vaccin antigripal pentru această campanie”, a declarat reprezentatul DSP Gorj.

Vizualizări: 1,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: