Român implicat într-un scandal internațional de dare de mită

Numele omului de afaceri Frank Timiş apare într-un scandal internaţional de dare de mită. Potrivit unei anchete BBC, ar fi ajuns în posesia a două zăcăminte de gaz şi petrol din largul Senegalului, după ce l-ar fi mituit pe fratele preşedintelui ţării.

În 2012, Frank Timiş a înfiinţat o companie intitulată Petro-Tim. A primit drepturile de explorare pentru două mari zăcăminte de petrol şi gaz în largul coastelor Senegalului, deşi nu avea niciun fel de experienţă în domeniu.

Au apărut suspiciuni asupra contractului în momentul în care Frank Timiş i-a oferit o funcţie importantă fratelui preşedintelui (din Senegal, n.r.) deşi nici el nu avea experienţă în domeniul energiei.

Frank Timiş este un controversat om de afaceri român cu cetățenie australiană. Timiș deține compania Central Europe Petroleum, care a concesionat în anul 2003 o suprafață a cărei întindere depășește 4% din suprafața totală a teritoriul României pentru a căuta zăcăminte de gaze naturale și petrol, precum și compania African Minerals. Companiile lui Timiș dețin în concesiune și perimetre aurifere în România, printre care și perimetrul Roșia Montană, loc unde s-ar afla cel mai mare zăcământ de aur din Europa.

Vizualizări: 950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: