Romanescu: „Avem în Târgu Jiu zece cluburi ale pensionarilor. Să facem ceva și pentru copii!”

Consilierul municipal PNL Marcel Romanescu spune că a identificat două obiective la Târgu Jiu care ar putea fi transformate în centre de tip after school pentru copii. Este vorba de clădiri care dețin și spații în aer liber împrejmuite și unde copiii ar putea petrece câteva ore departe de zonele betonate ale orașului. „Fără îndelungi căutări, am identificat două obiective ce pot fi transformate în after school. Încep prin a atrage atenția asupra Centrului Multifuncțional Bârsești, nefuncțional la acest moment, dar în care s-au investit peste 10 miliarde! Dacă am ajuns să investim atâția bani într-un obiectiv, haideți să-i dăm o destinație cum se cuvine! Sunt 2-3 hectare de teren, mare parte spații verzi, delimitezi cu un gard estetic și, la utilitățile din dotare, poate fi dat în folosință. Este și păcat să nu exploatăm obiectivele acestea atâta timp cât ele există”.

În aceeași situație se află și imobilul Universităţii „Constantin Brâncuşi” de Drăgoeni, spune Romanescu. „Aceste investiții menite să sprijine copiii noștri, ferindu-i astfel de a sta prin betoanele orașului, trebuie incluse și ele în categoria priorități. Costurile pentru amenajare, mijloacele de transport şi angajarea cadrelor didactice, nu sunt o sumă care să nu permită îndeplinirea unui astfel de obiectiv. Masa în regim catering se poate aduce de la un restaurant. Una peste alta, nici cheltuielile părinților care doresc să-și înscrie copiii nu ar fi prea mari”, susţine Marcel Romanescu.

Consilierul PNL a mai declarat că în oraș sunt deja zece cluburi ale pensionarilor și că ar fi cazul să se facă ceva și pentru copii și generațiile tinere. Romanescu spune că la Târgu Jiu nu se mai investește de ani buni în proiecte serioase pentru tineri.

Vizualizări: 1,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: