Romanescu propune înfiinţarea unui nou club sportiv

Consilierii locali din Târgu Jiu vor vota luni, 25 septembrie, pentru înfiinţarea unui nou club sportiv municipal. Pentru a doua oară! Asta pentru că, la sfârşitul lunii august, Consiliul Local a mai avizat o dată „naşterea” acestui club, proiectul fiind însă al consilierilor PSD, ALDE şi PSRo. Secretarul Grigore Jianu, cel care dă avizul de legalitate, a venit şi de această dată cu obiecţiuni.

Proiectul primarului Marcel Romanescu prevede înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu ca instituţie publică polisportivă, în subordinea Consiliului Local. „Patrimoniul iniţial va fi constituit din bunuri mobile şi imobile aparţinând domeniului public sau privat, care vor fi acordate prin hotărâri ale Consiliului Local, după finalizarea obiectivelor stadion şi Sala Sporturilor din Târgu Jiu”, se arată în proiectul de hotărâre.

16 angajaţi şi director prin concurs

Proiectul prevede şi o organigramă cu 16 posturi, din care cinci să fie ocupate prin reorganizare de la Direcţia Publică de Patrimoniu. Finanţarea se va aloca în bugetul pe anul 2018, iar directorul clubului ar urma să fie desemnat în baza unui concurs.

În regulamentul de organizare şi funcţionare se arată că însemnele clubului vor fi reprezentate de stema municipiului, iar în partea de jos, înscrisul cu iniţialele clubului. Culorile clubului vor fi alb, albastru şi galben. Consiliul de Administraţie al clubului va fi format din trei membri, neremuneraţi, din care unul va fi directorul, iar ceilalţi doi vor fi numiţi prin hotărâre de Consiliul Local.

Două cluburi, aceeaşi „mamă”

Consiliul Local a mai înfiinţat în august un club sportiv municipal, proiectul fiind depus de consilierii care formează majoritatea în Consiliul Local. Secretarul Grigore Jianu a dat avizul de legalitate pe proiectul primarului Romanescu, dar cu obiecţiuni. A spus că nu este oportună înfiinţatea clubului atât timp cât hotărârea de la sfârşitul lunii august, prin care a fost înfiinţat un club sportiv, nu a fost revocată sau anulată. Astfel, Jianu a propus municipalităţii ca mai întâi să revoce hotărârea 323 din data de 28 august şi mai apoi să supună spre aprobare proiectul privind înfiinţarea noului clubul sportiv.

Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: