Despărţiţi, dar împreună! PSD şi ALDE, parteneri cu beneficii

Împreună la putere, separat la alegeri. Este deviza celor de la ALDE şi PSD care nu pot bate palma în privinţa unui candidat unic la alegerile parţiale ce vor avea loc în Teleşti. Ambele organizaţii îşi fac planuri pentru a-şi bate partenerul de alianţă în alegeri. Social-democraţii au stabilit deja pe mâna cui vor merge.

Viceprimarul din Teleşti, Ion Mischie, va candida din partea PSD la alegerile parţiale. Chiar dacă va câştiga Primăria, nu va sta acolo decât doi ani. În 2020, fostul primar Romulus Bîldea, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, va fi cel care îşi va încerca, din nou, norocul. Pe viceprimar nu-l deranjează: „Înţelegerea mea, cu domnul Bîldea, este să merg eu până în 2020, după care va candida dumnealui. Îl voi păstra oricum aproape dacă voi obţine primăria. Noi suntem o echipă şi echipa câştigătoare nu se schimbă niciodată”, ne-a spus Mischie.

Liderul PSD, Florin Cârciumaru, susţine că va purta noi discuţii, la centru, cu partenerii de alianţă. Cu toate acestea, dă asigurări că, indiferent de alianţă, nu-i va sfătui pe subalternii săi să blocheze activitatea din administraţie. „Eu nu o să spun niciodată vreunui consilier PSD ori unui viceprimar să facă probleme primarilor care nu sunt din partidul nostru. Alianţa aceasta nu funcţionează perfect. Sunt probleme pe funcţionare şi la nivel naţional şi în judeţele învecinate. Eu consider că am reuşit, cât de cât, să asigurăm o funcţionare utilă judeţului”.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: