Romanescu scapă de două șefe din primărie. Reacții!

Decizia primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, de acorda calificativul ”nesatisfăcător” Narcisei Cristea, directorul Direcției Economice,  și Erminei Pasăre, șefa Serviciului Urbanism, este contestată de cei doi viceprimari. Adrian Tudor crede că în acest caz este vorba de o răzbunare a primarului și spune că edilul încearcă în acest fel să distragă atenția de la alte probleme mai grave din primărie.

Primarul din Târgu Jiu spune că procedura de evaluare a fost una corectă și că sunt multe aspecte care au condus la acordarea calificativului ”nesatisfăcător” în cazul celor două șefe din primărie Edilul nu a vrut să spună ce li se impută, explicând că nu s-a finalizat încă procedura. ”Am argumentele clare asupra acestei evaluări. Sunt acolo mai mulți indicatori la care nu mă pot referi în acest moment. Sunt anumite disfuncționalități la un serviciu și la o direcție, pe care le-am analizat și, în urma acestei analize, am făcut acest raport de evaluare”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

15 oameni cu funcții de conducere din primărie vor fi evaluați în următoarea perioadă. ”Dacă eram mulțumit de activitatea dumnealor, aveam alt calificativ. În acest moment, sunt nemulțumit. Și nu cred că doar eu”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Viceprimarul Adrian Tudor, cel care coordonează activitatea de urbanism din primărie, crede că în situația celor două șefe este vorba de răzbunare a primarului și îl avertizeză pe edil. ”Poate că, în ceea ce o privește pe doamna director economic, a contat și faptul că trebuie să-i dea niște bani, că a fost trimis în instanță la un moment dat și femeia a câștigat. Și, acum, primăria trebuie să-i dea niște bani doamnei. Și banii respectivi nu trebuie să fie din bani publici, trebuie să cam răspundă domnul primar și echipa sa. Eu cred că sunt niște răzbunări. În ceea ce privește Serviciul Urbanism, eu coordonez activitatea, chiar sunt curios să văd și eu ce i se reproșează acestui serviciu”, a comentat viceprimarul Adrian Tudor, la Radio Infinit.

Viceprimarul Adrian Tudor a mai spus că va prezenta o informare în Consiliul Local în ceea ce privește sumele alocate de primărie pentru școli, având informații că banii ar fi ajuns, de fapt, la ”firmele de casă din jurul lui Marcel Romanescu”.

Viceprimarul Aurel Popescu a spus despre decizia de a acorda acele calificative că este una ciudată, explicând că nu s-ar fi plâns nimeni în 2018 privind activitatea celor două șefe.

La evaluările pentru funcțiile de director, evaluator este primarul, iar raportul de evaluare nu se contrasemnează. La funcțiile de șef serviciu, însă, evaluarea se face de funcționarul public de conducere ierarhic superior, iar primarul este contrasemnatar. Rapoartele pot fi contestate de cei evaluați.

Vizualizări: 4,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: