Ce spun Weber și Popescu despre demiterea lui Capotă

Problemele declanşate la nivelul sistemului medical din Gorj ar putea fi rezolvate la fel ca problemele din învăţământ: cu schimbarea şefului. A dat de înţeles acest lucru Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, în contextul controalelor care vizează spitalul din Târgu Jiu. 62 de reclamaţii au ajuns pe masa ministrului Sănătății, numai de la Gorj.

Mihai Weber a evitat şi să-şi asume managerul de la Târgu Jiu. Spune că aşteaptă concluziile Corpului de Control al ministrului, ceea ce ar putea duce la „auto-eliminarea” celui aflat la conducere. „Nu putem să discutăm acum de o asumare. Urmează finalizarea unui raport şi anumite concluzii. Ne preocupă pe toţi, în primul rând pacientul, calitatea actului medical. Nu ne face cinste când auzim că Gorjul este fruntaş la reclamaţii în cele două domenii principale ale societăţii: educaţia şi sănătatea. Încercăm să remediem această problemă. Suntem hotărâţi să rezolvăm lucrările care au un anumit impact în Gorj în ceea ce priveşte anumite servicii. Când există reclamaţii la adresa unor persoane, nu noi suntem cei care luăm decizii. Cei care sunt în situaţia respectivă, practic se auto-elimină”, a fost reacţia preşedintelui PSD Gorj, Mihai Weber.

Declaraţiile sale au fost întărite şi de Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a transmis că va fi tranşant dacă vor fi identificate nereguli. „Mulţi dintre colegii din presa locală erau sceptici în momentul în care am spus că va veni un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Vedeţi că nu este vorba doar de un om. Este vorba de o echipă multidisciplinară formată din 11 persoane şi vreau să vă garantez că rezultatele sau concluziile acelui raport, care va fi finalizat în două-trei săptămâni, vor fi transpuse în practică. Nu ne putem juca cu sănătatea gorjenilor şi, atunci când nevoile o impun, o să intervenim. Nu avem niciun parti-pris cu nicio persoană. Cine încalcă legea, va plăti”, a fost mesajul lui Cosmin Popescu.

Vizualizări: 3,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: