O instituție din Gorj dă o sută de mii de euro pentru închirierea de soft-uri

Consiliul Județean Gorj pune la bătaie 94.500 de euro fără TVA pentru închirierea de produse software. Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 15 aprilie.

Instituția a publicat pe portalul licitațiilor publice lista cu softurile folosite în prezent. “Pentru a utiliza în mod legal produsele software Microsoft folosite în cadrul sistemului informatic al Consiliului Județean Gorj este necesară încheierea unui contract de licențiere. În momentul de față în Consiliul Județean Gorj sunt utilizate sistemele de operare Windows 7, Windows 8 și Windows 10, suita Office 2013, sistemele de operare server Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012 și Windows Server 2016, serverul de poștă electronică Exchange 2007 și severul de baze de date Microsoft SQL server 2008. Sistemul de licențiere Open Value Subscription (OVS) permite instalarea oricărei versiuni a licențelor închiriate, ceea ce oferă mai multă flexibilitate și asigură legalitatea utilizării aplicațiilor software în cadrul sistemului informatic al Consiliului Județean Gorj. Acest contract are caracter de regularitate, nefiind recomandată întreruperea sa, atât din cauze legale, cât și tehnice”, arată CJ Gorj.

Din listă se vede că multe din softurile folosite de Consiliul Județean Gorj sunt destul de învechite, dar pentru instalarea de softuri noi este nevoie și de calculatoare de generație nouă. (A.A.)

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: