Cum s-a schimbat viaţa unei tinere din Motru, studentă în Londra

O tânără din Motru face cinste Gorjului în Europa și nu numai. Delia Roxana Ionete este una dintre cele cinci eleve care în 2016 au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Tânăra motreancă spune că viața i s-a schimbat complet de atunci, în prezent fiind studentă la Universitatea din Londra. Are mai multe job-uri part-time, care o ajută să facă față cheltuielilor în Anglia. Zile acestea, Delia se află în Mexic, la o conferință internațională, unde învață cum să devină antreprenor. Tânăra pregătește și un proiect, pe care vrea să îl lanseze anul viitor în România.  

Reporter:  Ce ai făcut de când ai finalizat studiile liceale în Motru? Ştiu că ai părăsit România.

Delia Roxana Ionete: În prezent studiez Bachelor of Science (with Honours) Mathematics with Finance and Economics la City, Universitatea din Londra. Am absolvit Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru, vara trecută. Privind în urmă, nu îmi vine să cred că a trecut doar un an de când m-am mutat în Londra, de când viața mea s-a schimbat complet. În Londra, timpul pare că trece mai repede, ziua pare foarte scurtă, iar timpul liber se transformă în somn.

Rep.: Cum a fost primul an la universitatea din Londra?

D.R.I.: Îmi aduc aminte perfect ziua de 16 august 2016 când am coborât din avion și am realizat că viaţa mea s-a schimbat complet. Da, am fost speriată. Da, nu am știut ce mă așteaptă, dar încrederea în mine și încrederea dată de toți din jurul meu m-au ambiționat mai mult. Viața mea în Londra s-a împărțit între cursurile de la universitate, job-ul part-time pe care îl am din noiembrie și care mă ajută sa îmi acopăr toate cheltuielile, funcția de student reprezentativ în Departamentul de Matematică al Universității, internship-uri. Anul acesta am avut două internship-uri, la EY-Big Four Accounting Firm- ca intern în sectorul de Taxe și la FDM, ca finance intern, un alt job part-time ca Private Mathematics Tutor, oferind meditații la peste 50 de copii, pasiunea pentru voluntariat și, mai ales, funcția Mathematics Teaching Assistant pe care o am la o școală din centrul Londrei-Oaklands School. În timpul liber, citesc, particip la conferințe și programe internaționale, particip la shooting-uri ca model și țin legătura cu prietenii și familia.

Rep.: În acest moment te afli în Mexic. Care este motivul?                             

D.R.I.: Am aplicat la această conferință internațională, Global Entrepreneurship Summer School, în luna martie. Acest proiect este despre studenții care își doresc să devină antreprenori sociali, care vor să își dezvolte o afacere proprie. Tema acestui an a fost mâncarea. În luna iunie, am primit o bursă care îmi acoperă costurile pentru cazare, masă și cursuri timp de 11 zile. Procesul de aplicație a fost unul destul de complex, incluzând teste de personalitate și matematică, dar și două interviuri cu oamenii din comitetul de organizare. Competiția a fost destul de mare deoarece putea aplica orice student. S-au oferit 35 de locuri din peste 3000 de aplicanți la nivel mondial. Am avut de ales între Shangai, China, Mexico City și Munich, Germania.

Rep.: Cu ce impresii ai rămas în urma acestei deplasări și ce planuri ai pentru viitor?  

D.R.I.: A fost prima dată când am călătorit peste ocean cu avionul, aproximativ 13 ore, fusul orar este diferit și, nu în ultimul rând, mâncarea. Am mâncat de la cactuși, la gândaci. Am vizitat multe atracții turistice, chiar și sediul Facebook în cadrul programului „Săptămâna Antreprenoriatului Social” desfășurat în Mexico City. A fost o experiență minunată să întâlnesc oamenii cu aceeași pasiune ca a mea, sa facem brainstorming împreună și să învăț atâtea lucruri despre antreprenoriatul social, domeniu în care am început să mă inițiez recent. Am o idee de proiect, care va fi lansată în România anul viitor, dar încă lucrez la ea.     

Vizualizări: 14,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: