Văcaru știe de ce nu a venit Ponta în Gorj: „Ar fi făcut rău”

Deputatul de Gorj Alin Văcaru, care l-a urmat pe Ponta în noul proiect politic Pro România, a vorbit la TV Sud despre organizarea noii formațiuni. Acesta a spus că Pro România va avea trei categorii de oameni: membri, susținători și simpatizanți. Văcaru a explicat și absența lui Ponta din Gorj.

Reporter: În ce stadiu vă aflați acum cu înființarea Partidului Pro România, ca să nu rămâneți la stadiul unei platforme?

Alin Văcaru: Deocamdată noi, cei opt parlamentari care am semnat acea hârtie către secretariatul general al Camerei Deputaților, suntem deputați neafiliați. Primul termen pentru înființarea Partidului Pro România este pe 27 septembrie. Sunt niște etape de parcurs, știți foarte bine că durează să înființezi un partid. Noi nu stăm pe loc în această perioadă, se lucrează la nivel de organizare, au fost mai multe întâlniri la București pe această temă. Avem niște organizații în țară, nu există președinți, avem niște coordonatori. Toți formăm o echipă, nu avem funcții.

Rep.: Cum se pot înscrie oamenii?

A.V.: Avem o pagină de Facebook pe Pro România, unde avem un formular de înscrieri. Sunt foarte multe persoane care se înscriu zilnic și vom lua legătura cu ele atunci când partidul va exista efectiv. Vom avea membri, susținători și simpatizanți. Doar cei care vor fi membri vor fi chemați ulterior pentru a completa o adeziune, conform legii partidelor politice. Ceilalți, simpatizanții și susținătorii, vor fi anunțați telefonic când vom avea o acțiune în zona respectivă, de exemplu.

Rep.: De acum încolo Victor Ponta va fi mai activ în viața politică de la Gorj?

A.V.: Va fi în viața politică de la Gorj cum va fi în toată țara.

Rep.: Pentru că în calitate de deputat nu s-a prea simțit prezența domnului Ponta.

A.V.: O să vină mai des. Am mai spus de ce nu a venit în această perioadă, pentru că ar fi făcut rău unor colegi de la PSD.

Rep.: Da, dar poate ar fi făcut bine gorjenilor.

A.V.: Este adevărat, dar acum nemaifiind supus unei discipline de partid... Dacă ar fi venit, dvs. i-ați fi pus întrebări legate de PSD la care ar fi trebuit să vă dea răspunsuri și supăra anumite persoane, și mă refer la conducerea centrală. Și atunci aveau de suferit oamenii de aici, de la Gorj, pentru că se împărțeau acele fonduri PNDL. Erau mai multe lucruri care puteau să nu fie benefice pentru Gorj prin venirea dumnealui, pentru că s-ar fi interpretat că a fost chemat de domnul Cârciumaru. Și de aceea a preferat să nu vină în perioada asta, dar cu siguranță în perioada imediat următoare o să-l vedeți pe Victor Ponta tot mai des și la Gorj, și prin toată țara.

Rep.: Care sunt țintele noului partid?

A.V.: 2019 va fi primul test pentru noi, pentru că vor fi două rânduri de alegeri, europarlamentare și prezidențiale. Ne dorim să avem și la europarlamentare o listă cu oameni competenți, și la prezidențiale, de ce nu, să atacăm chiar funcția de președinte al României, după care urmează 2020. Nu va fi ușor, dar știu că sunt foarte multe persoane alături de noi, mulți oameni care nu au mai făcut politică, oameni de afaceri care au încredere în Victor Ponta.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: