Romanescu vrea spital municipal la Târgu Jiu

Primarul Marcel Romanescu a purtat discuții cu un oficial al Ministerului Sănătății să construiască un spital municipal la Târgu Jiu. Unitatea spitalicească ar urma să fie ridicată cu fonduri europene. Romanescu își dorește ca acest spital nou să preia cazurile urgente și doar cele grave să ajungă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Edilul a explicat că a avut astfel de discuții și la nivelul Agenției de Dezvoltare Sud Vest Oltenia. Speră să poată fi ridicat un spital municipal la Târgu Jiu cu bani de la Uniunea Europeană. „Am avut o discuție la Ministerul Sănătății doar cu un consilier al domnului ministru, după discuția de la Craiova, de acum două luni de zile, în privința realizării unui spital municipal pe fonduri europene. Am solicitat doamnei Mari Bogheanu (n.r. directorul ADR Sud Vest Oltenia) să facă demersurile necesare ținând cont că nu este doar Târgu Jiul în această situație, să introducă pe proiectele cu finanțare europeană pentru viitor și un subcapitol legat de realizarea unor spitale municipale”, a explicat Romanescu.

Romanescu nu își dorește un spital de dimensiunea celui deja existent în Târgu Jiu, ci unul mai mic, care să preia cazurile mai puțin grave. „Și Ministerul Sănătății ar lua în calcul o astfel de variantă, dar nu este un lucru cert. Un spital bine manageriat nu trebuie să aibă parte de alocări foarte mari din partea unei autorități publice locale. Nu cum este manageriat spitalul din Târgu Jiu, în subordinea Consiliului Județean. Așa cum am procedat în învățământ, eu cred că autoritatea publică locală are nevoie de un astfel de spital. Nu de dimensiunea celui de la Consiliul Județean, dar un spital în care să se intervină în primă fază. Cazurile grave nu le poți trata într-un spital municipal. Să fie o clinică care să preia toate cazurile din județ de urgență”, a mai precizat edilul.

Ținta guvernului este însă construirea spitalelor regionale, cel din Oltenia urmând să fie ridicat la Craiova.

Vizualizări: 4,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: