Taxă la parcarea de la stadion. De când se va încasa!

Târgujienii mai pot parca gratuit doar câteva zile în parcarea subterană de la stadion. Autoritățile vor institui o taxă de anul viitor. Câte doi lei vor plăti șoferii pentru fiecare oră de parcare. 150 de locuri sub disponibile în parcarea subterană deschisă în această toamnă la Stadionul Municipal.

Taxa va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Primarul Marcel Romanescu a explicat că reprezentanții Direcției de Patrimoniu sunt cei care administrează parcarea. Până anul viitor, târgujienii pot parca mașinile fără să plătească vreun ban. „Pentru a putea folosi parcarea aceea la capacitate maximă, trebuie să facem în așa fel încât oamenii să poată să intre, să vadă exact cum se poate folosi o parcare subterană. Exceptând parcarea de la Mall, nu am avut o parcare pe raza municipiului Târgu Jiu subterană, cum este cea de la stadion. Pe perioada aceasta, toți cei care doresc să parcheze acolo, în limita locurilor, sunt 150 de locuri, pot parca gratuit. Direcția de Patrimoniu gestionează această situație”, a explicat Romanescu.

La fel ca în restul parcărilor din oraș, și la stadion șoferii vor plăti câte doi lei pentru o oră de parcare. „De la 1 ianuarie, vom da drumul și la parcarea cu taxă. Va fi 2 lei pe oră pentru toți cetățenii care folosesc această parcare”, a mai transmis edilul.

Tot de anul viitor, municipalitatea promite să implementeze și sistemul de plată prin sms a locului de parcare pentru toate parcările pe care le administrează. Șoferii care nu vor plăti taxa vor fi amendați.

Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: