Cine va deszăpezi drumurile județene în această iarnă

Autoritățile județene fac ultimele pregătiri în bazele pentru deszăpezire. Și în această iarnă, de drumurile județene se va ocupa Ydail Construct SRL, alături de Romstrade și Metalcolect. În total, 68 de utilaje vor acționa pe drumurile administrate de Consiliul Județean Gorj.

La nivelul județului Gorj, au fost stabilite șapte baze de deszăpezire în Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Motru, Turceni, Rovinari, Stejari, Plopșoru și trei puncte de sprijin în Tismana, Novaci, Bumbești Jiu. Totodată, pentru derularea programului operativ de deszăpezire și de asigurare a circulației rutiere pe perioada de iarnă, a fost pregătit un număr total de 68 de utilaje și echipamente, după cum au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj.

Cei care vor curăța drumurile județene de zăpadă au la dispoziție și peste șase mii de tone de material antiderapant din necesarul de peste 12 mii de tone, jumătate din stocul necesar de sare și 112 tone de carburant.

Tot ca măsură de organizare s-a prevăzut ca pe toate drumurile județene să fie constituite depozite mici de material antiderapant (nisip în amestec cu sare) la pante, curbe deosebit de periculoase, treceri la nivel și pasaje de cale ferată, a mai anunțat Consiliul Județean Gorj.

Vizualizări: 3,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: