România, în top 20 la vindecările de coronavirus din 180 de state

România se află pe locul 19 dintr-un total de 180 de ţări la numărul persoanelor declarate vindecate de noul coronavirus, potrivit statisticilor prezentate luni. În țara noastră au fost declarate vindecate până acum 73 de persoane dintre care 51 sunt doar din Timișoara, Arad, Caraș Severin și Hunedoara și au fost vindecate la spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Procentul de vindecare în ţara noastră este de 12,67% ceea ce plasează România în top 20 la nivel mondial. În țara noastră au fost declarate vindecate până acum 73 de persoane dintre care 51 sunt doar din Timișoara, Arad, Caraș Severin și Hunedoara și au fost vindecaţi la spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Alţi 11 pacienţi vindecați au fost externaţi din spitalele bucureştene și mai sunt alte cazuri de vindecare astfel: 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi unul la Iaşi.
Cele 51 de cazuri din Timișoara, Arad, Caraș Severin și Hunedoara s-au vindecat folosind o anumită schemă de tratament, diferită de celelalte orașe. Schema de tratament folosită a fost combinarea a două antivirale și s-a dovedit cea mai eficientă, dintre toate schemele folosite în țară. Medicul Virgil Musta spune că la Timişoara s-a stabilit de la nivel central o altă schemă de tratament pentru a se studia mai multe variante la nivelul întregii ţări. El spune ca pacienţii primesc două antivirale care de obicei aduc rezultate pozitive în câteva zile. „Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, pentru opiniatimisoarei.ro.
La nivel mondial, au fost declarate vindecate 102,429 de persoane, dar peste 72.000 dintre acestea provin doar din China. Cu alte cuvinte, mai puţin de 10% dintre cei infectaţi în restul lumii s-au şi vindecat.

Vizualizări: 829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: