Coronavirus, 22 martie, live text: Număr record de cazuri noi

19.50: Un nou avion cu români repatriaţi din Italia va ateriza, luni seara, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, având la bord 137 de persoane. Acestea vor fi duse sub escortă la centrul de carantinare din localitatea Techirghiol. La sfârşitul săptămânii trecute, alte două aeronave cu români din Italia au aterizat în judeţul Constanţa, cele 227 de persoane fiind introduse în carantină într-un hotel din Mamaia.

19.20: Numărul de decese în Italia este în ușoară scădere, 602 în 24 de ore, mai puțin decât în zilele precedente. La fel și numărul de cazuri noi scade. În Spania însă tendința este de creștere, fiind 434 decese în 24 de ore.

19.00: Spitalele militare angajează temporar medici, asistenți medicali și farmaciști în unitățile medicale ale Ministerului Apărării, pentru o perioadă de șase luni, personalul fiind necesar în contextul epidemiei de coronavirus. 

Sunt disponibile funcții de medici în diferite specialități (boli infecțioase, epidemiologie, pneumologie, medicină de urgență, medicină de laborator, anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, igienă, medicină internă, medicină de familie), asistenți medicali și farmaciști, în spitalele militare, institutele și centrele medicale ale MApN, din București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.

18.45: A fost confirmat al șaselea deces în România. Este vorba de un bărbat de 64 de ani din Arad, internat acum trei zile în stare gravă. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

18.40: Austria îşi mobilizează rezerviştii în eforturile de limitare a epidemiei COVID-19, fiind prima dată când autorităţile de la Viena adoptă o asemenea măsură după Al Doilea Război Mondial.

18.30: Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat noile norme de testare pentru coronavirus, precum și regulile de internare și externare a pacienților cu Covid-19. Recomandările sunt făcute pe baza sfaturilor oferite de Centrul European de Control al Bolilor (ECDC). 

Vor avea prioritate la testare persoanele simptomatice care au fost în străinătate, contacți apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmatm, cazuri de infecție respiratorie acută severă, care au fost testate negativ pentru gripă, din toate categoriile de varstă și din toate spitalele și persoane instituționalizate simptomatice.

Testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât și în cel privat de sănătate. Pe de altă parte, nu vor fi testați contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, altii decât personalul medico-sanitar, și persoanele asimptomatice care vin din străinătate. În cazul acestor categorii, vor fi făcute teste dacă apar simptome în decurs de 14 zile.

15.50: A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secția de Cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

15.15: Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

12.45: O femeie în vârstă de 95 de ani, Alma Clara Corsini, este cea mai bătrână pacientă declarată vindecată în Italia. Femeia este din Fanano, provincia Pavullo, şi a fost tratată la Modena. Alma Clara Corsini nu a fost tratată cu medicamente antivirale specifice, ci sistemul său imunitar a reuşit să învingă virusul. În Italia au murit peste 5.400 de oameni din acuza COVID-19.

12.30: Al patrulea deces al unei persoane confirmate cu coronavirus s-a înregistrat în România luni dimineață. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

12.20: În data de 23 martie 2020 (ora 8.00), la nivelul județului nostru, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 2060 de persoane și 210 persoane în carantină.

10.45: Mai mulți medici din Filipine au murit, după ce au tratat pacienți infectați cu coronavirus, iar alţi câţiva doctori se află în stare critică. Cei trei medici – un cardiolog, un anestezist şi un oncolog – s-au infectat cu coronavirus în timp ce tratau pacienţi în trei spitale diferite din Manila, conform Asociaţiei Medicale Filipineze şi spitalelor.

08.20: Rusia va trimite în Italia specialişti şi echipamente pentru a o ajuta să lupte împotriva noului coronavirus. Rusia va trimite în Italia în special "mijloace de protecţie, sisteme mobile pentru dezinfecţia prin aerosol a mijloacelor de transport, echipamente medicale", precum şi "specialişti pentru a acorda o asistenţă practică în zonele cele mai afectate" de pandemie.

07.30: O femeie în vârstă de de 75 de ani din Filiaşi a încetat din viață în timp ce era izolată la domiciliu. Aceasta interacționase cu două rude venite din Germania. Oamenii legii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

07.25: Prim-ministrul Ludovic Orban va face luni dimineaţă al doilea test privind noul coronavirus (COVID-19), urmând ca, în situaţia în care rezultatul va fi negativ, să-şi încheie perioada de izolare de 14 zile.

06.35: România a înregistrat duminică primele trei decese ale unor oameni infectați cu Covid 19, aceștia având și alte afecțiuni grave.

Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie 2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Al treilea român cu Covid 19 care a murit în România este  un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Neamț. El avea condiții medicale preexistente, printre care și diabet. Bărbatul a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Vă reamintim că persoanele vârstnice care au și alte boli trebuie să stea izolate în următoarele săptămâni. Lăsați-le mâncarea la ușă, nu intrați în contact direct, pentru că puteți fi purtători asimptomatici ai visurului și îl puteți transmite.

Zilele trecute au mai fost anunțate șapte decese ale unor români în străinătate.

06.30: Săptămâna începe cu 338.724 de cazuri diagnosticate în lume, din care au fost până acum raportate 14.687 decese. S-au făcut bine 99.003 persoane.

Cele mai multe decese au fost în Italia - 5.476, China - 3.270, Spania - 1.772, Iran - 1.685, Franța - 674, SUA - 452, Marea Britanie - 281, Olanda - 179, Coreea de Sud - 111, Elveția - 98, Germania - 94.

Vizualizări: 1,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: