Coronavirus, 17 martie, live text: Campionatul European de Fotbal, amânat cu un an

21.00: Ministrul de Interne a anunțat că se supendă toate zborurile aeriene Spania – România pentru 14 zile, începând din 18 martie, ora 18.00. Suspendarea zborurilor spre și din Italia a fost prelungită cu încă 14 zile, începând din 23 martie.

18.00: Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Doar astăzi au fost confirmate 54 de cazuri, fiind un record. Nu mai puțin de 22 din cazurile de astăzi au legătură cu fostul polițist internat inițial la spitalul Gerota, care a ascuns faptul că a fost în Israel.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. 22 dintre cazurile noi au legătură cu cazul de la Spitalul Gerota.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

15.00: Federaţia Norvegiană de Fotbal a anunțat în urmă cu puțin timp pe Twitter, că UEFA, pe fondul pandemiei de #coronavirus, a amânat Campionatul European de Fotbal din 2020, găzduit de 12 orașe, printre care și București, pentru vara anului viitor.

14.35: Cazurile noi de azi sunt 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

14.30: Guvernul analizează eventuala amânare a plății impozitului pe venit pentru persoane fizice, pe fondul epidemiei de coronavirusul, dar nu pentru toată lumea, ci doar acolo unde sunt probleme, a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

12:50: Pe perioada stării de urgență școlile rămân închise, cursurile mutându-se între timp în mediul online. Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut unele precizări legate de eventuala înghețare a anului. ”Nu se pune problema înghețării anului școlar, Ministerul Educației nu ia în calcul o asemenea situație. Fac apel la calm și responsabilitate”, a declarat Monica Anisie.

09.40: Numărul celor infectați cu coronavirus în România a ajuns la 184, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică. Sunt cu 16 cazuri mai multe decât ieri. Cele mai multe cazuri noi sunt la Iași.

09.10: Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populației, scrie AFP. "Nu există mesaje facile pentru voi în această seară (...) Realitatea este că o mare parte a populației olandeze va fi infectată de coronavirus. Asta ne spun experții", a declarat Rutte, cu un aer grav, într-un discurs televizat. 

El a subliniat că, spre deosebire de Italia, Spania sau Franța, care au impus măsuri puternice pentru a împiedica propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere izolarea totală.

"În acest scenariu, ar trebui să ne închidem țara un an sau chiar mai mult, cu toate consecințele", a argumentat el, adăugând că virusul "ar putea să reapară imediat dacă măsurile sunt retrase".

09.00: ​Actorul american Tom Hanks și soția sa, Rita Wilson, infectați cu coronavirus, au fost externați dintr-un spital din Australia după ce li s-a administrat tratament, scrie BBC News. Cei doi se află în Australia, unde actorul lucrează la un film despre viața lui Elvis Presley. După ce Hanks a fost testat pozitiv, producția a fost suspendată

08.15: Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului a depășit un prag important, la nivel mondial. Au fost înregistrate peste 7.000 de decese în întreaga lume, potrivit AFP. Italia, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 2.000 de morţi.

08.00: Prof. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balş a declarat, pentru Antena 3, că nu va mai vorbi public în următoarea lună, după ce Parchetul General a anunţat în plină criză de coronavirus, că a deschis un dosar penal cu privire la faptul că s-ar fi scurs informaţii dintr-o discuţie. "Nu voi mai vorbi public DELOC în următoarea lună. Parchetul General trebuie să-şi ceară scuze!", a declarat, pentru Antena 3, Adrian Streinu Cercel.

07.00: Deputatul liberal Mircea Banias este infectat cu noul coronavirus, dar este asimptomatic, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit declarațiilor parlamentarului, el nu este contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv anterior și nu a participat la reuniunile politice unde a luat parte senatorul Vergil Chițac. De asemenea, nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. El a fost testat sâmbătă, la Parlament.

06.55: Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că pandemia de coronavirus ar putea dura până la sfârșitul verii sau chiar mai mult, scrie BBC.

Vizualizări: 2,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: