România suspendă legăturile aeriene cu Italia. “Nu știm când va fi vârful contaminării”

Guvernul a decis suspendarea zborurilor din Italia și spre Italia pe toate aeroporturile din țară, din 9 martie, ora 12.00, până pe 23 martie, aceeași oră. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini din Italia, China, Iran către România cu escală. Românii care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud care sosesc prin frontiera terestră sunt obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Numărul de decese în Italia, cauzate de noul coronavirus, a fost de 133 în 24 de ore. De asemenea, autoritățile au raportat 1.492 de cazuri noi într-o singură zi. În total, în Italia au murit 366 de persoane de la apariția primului caz.

Italia este cel mai afectat stat din Europa și al doilea ca număr total de îmbolnăviri din lume, după China. “Nu știm când va fi vârful contaminării”, a spus șeful Protecției Civile din Peninsulă. “Numărul de cazuri crește exponențial”, a constatat un alt oficial.

Autoritățile din România au lansat mai multe apeluri către românii din zonele afectate să nu vină acasă de Paște, pentru a nu răspândi boala.

Vizualizări: 1,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: