Românii care se întorc din Italia, plasați în carantină

Toți românii din cele două regiuni din Italia unde este carantină din cauza coronavirusului - Lombardia și Veneto - vor fi plasați automat în carantină timp de 14 zile în România, în cazul în care revin în țară, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, a declarat duminică pentru HotNews.ro Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății responsabil de măsurile de protecție pentru coronavirus.

Măsura vine în contextul în autoritățile au informații că unii dintre românii din Italia se întorc în aceste zile în România, cu autoturismele personale, cu autocare sau cu avionul, de teama faptului că în Italia s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de coronavirus din Europa.

Toți românii care se întorc în țară din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile vor fi plasați automat timp de 14 zile în carantină.

Dat fiind că se apropie sărbătorile de Paște, sute de mii de români din Italia se vor întoarce acasă.

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a declarat, legat de răspândirea coronavirusului în Italia, că este îngrijorător faptul că nu toate cazurile înregistrate par să ibă un istoric epidemiologic clar, scrie La Repubblica.

„Ceea ce îngrijorează la situația din Italia este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar, adică o legătură cu călătoriile în China sau contacte cu alte cazuri confirmate”, a declarat Hans Kluge.

Directorul pentru Europa al OMS a precizat că, deși coronavirusul se răspândește rapid, mortalitatea este la o cotă foarte scăzută.

„În acest moment observăm o mortalitate de puțin peste 2%, majoritatea persoanelor în vârstă cu patologii anterioare. Acestea fiind spuse, în zonele afectate, riscul de infecție poate fi ridicat și din acest motiv rezidenții trebuie să respecte recomandările autorităților, inclusiv să nu meargă în locuri aglomerate”, a mai precizat Hans Kluge.

 
 

Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: