Nouă orașe din Italia au închis școlile din cauza coronavirusului

Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vineri barurile, școlile și alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare a 16 persoane cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată de ministerul Sănătății în acord cu cele două regiuni vizate, în condițiile în care un prim focar autohton a fost identificat la Codogno.

Primarul acestui orășel cu 15.000 de locuitori, Francesco Passerini, a ordonat închiderea imediată, pentru o perioadă care variază între 48 de ore și cinci zile, școlile, birourile municipale, magazinele de alimente, barurile, discotecile, sălile de sport etc.

Acesta și-a explicat decizia prin faptul că descoperirea celor șase cazuri de contagiune "a creat o situație de alarmă pe teritoriul comunei".

Dintre cele șase persoane, trei au fost supuși unui prim test pozitiv, dar rezultatele celui de-al doilea test nu sunt cunoscute încă. La celelalte trei s-a confirmat cu certitudine infecția.

Primul caz din Codogno, un italian de 38 de ani, este internat la terapie intensivă. Soția sa și un prieten cu care mergea la sport sunt celelalte două cazuri confirmate.

Autoritățile sanitare din Lombardia nu au identificat cu certitudine persoane aflată la originea acestei micro-epidemii dar, potrivit agenției Ansa, "ar putea" fi un italian revenit recent din China.

Vizualizări: 2,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: