Ambasadorul SUA, discurs dur la adresa PSD

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a sustinut un discurs foarte dur la adresa PSD, joi, in cadrul Forumului CEO organizat de AmCham Romania. El a spus ca ministrii PSD au lasat „haos” in guvern si ca ministerele au fost „golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu”.

 „M-am intalnit cu multi ministri ai guvernului. Cu totii au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au mostenit in noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finantelor a constatat ca guvernul anterior pastra doua contabilitati paralele si nu platise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alti ministri au gasit conditii similare, proiecte nefinalizate si ministerele golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu si care sunt esentiali pentru a conduce guvernul in mod corespunzator.

Presedintele Iohannis, premierul Orban si ministrii sai s-au angajat sa reconstruiasca un bun guvern, sa refaca modificarile legislative care au slabit statul de drept, sa puna in aplicare o legislatie noua pentru a reduce coruptia astfel incat sa protejeze toti romanii. Poporul roman a indurat destul. Acum este momentul ca toti romanii, nu doar elita si cei conectati politic, sa prospere si sa isi ridice nivelul de trai”, a spus ambasadorul SUA.

„Romania isi pierde tinerii si muncitorii de toate varstele, intr-o rata record a emigratiei”, a mai spus ambasadorul Adrian Zuckerman. El a aratat ca oamenii nu pleaca pentru ca pot castiga mai multi bani, ci pentru ca isi pierd speranta. „Capacitatea oligarhilor cu legaturi politice si a baronilor de a controla interesele de afaceri si de a limita competitia pe piata libera trebuie sa ia sfarsit”, a adaugat el.

Citește mai multe declarații de o duritate fără precedent pe alegatorul.ro

Vizualizări: 1,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: