Romii, păziți cu armata să nu plece din case

Noul coronavirus Covid-19 a dat iama în comunitățile de romi, așa cum era de așteptat, pentru că aceștia refuză să respecte normele de distanțare socială. La Țăndărei, în județul Ialomița, a fost declarată carantină, localitatea fiind păzită cu armata pentru ca oamenii să stea în case.

Hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare. În judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 – în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu.

Într-un singur cartier al orașului, numit Strachina, au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități, ieșind în oraș fără nici o opreliște. Potrivit Rador, peste 800 de romi din Țăndărei s-au întors în ultima lună din străinătate și au transmis noul coronavirus în comunitate.

Și la Târgu Jiu sunt forțe de ordine în cartierele de romi Obreja și Meteor. Oamenii de acolo caută tot felul de motive să plece de acasă și spun că nu au declarații pentru că nu știu să scrie. "Șăfu, merg să iau o cafea" sau "Șăfu, mă duc să iau o declarație de aia" spun romii care vor să plece din cartier. Negocierile sunt purtate cu polițiștii, dar atunci când se apropie militarii, romii pricep că nu e de glumă și se întorc în case.

Vizualizări: 3,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: