Fără pensionări, demisii ori concedii la spitalul din Rovinari

Zeci de cadre medicale din județul Gorj au cerut concedii medicale, de odihnă ori să se pensioneze în plină pandemie de coronavirus. Sunt și spitale unde nu au fost înregistrate astfel de situații. La Rovinari, de exemplu, spitalul desemnat în primă fază să trateze pacienții cu Covid, niciun angajat nu a cerut zile libere ori să iasă la pensie. „Când sarcini grele umerii ți-apasă, altuia mai bun locul tău îl lasă!”, a fost mesajul directorului unității medicale. Celor care au în plan să se pensioneze, directorul le-a transmis că ar fi bine să nu mai profeseze în spital după ce va fi depășită această perioadă dificilă.

Spitalul din Rovinari a fost stabilit, în primă fază, să se ocupe de pacienții din Gorj infectați cu noul coronavirus. După câteva zile, s-a revenit asupra acestei decizii astfel că unitatea medicală desemnată să facă acest lucru a fost, în cele din urmă, spitalul din orașul Târgu-Cărbunești.

Chiar și în această situație, directorul spitalului din Rovinari a explicat că niciun medic nu a cerut până acum să plece în concediu ori să se pensioneze. „Când sarcini grele umerii ți-apasă, altuia mai bun locul tău îl lasă! Un manager de spital care și-a asumat funcția trebuie să știe că prima lui îndatorire și a echipei de medici este să trateze cetățenii indiferent de ce boli au. Spitalul înseamnă sănătate pentru oameni și trebuie să-ți asumi tot. Și medicii trebuie să facă acest lucru! Din fericire, la spitalul din Rovinari, nu au existat și mă rog la Dumnezeu să nu existe.
În niciun moment, din partea unui medic nu am întâlnit frică, nu am cereri de demisii, cereri de concedii sau libere. Toți medicii de la Rovinari au acceptat că sunt medici și trebuie să facă oamenii bine, că asta le e menirea”, a declarat Constantin Podaru, la Accent TV.

Podaru a și avut un mesaj pentru medicii care vor să se pensioneze chiar în aceste momente: Să nu se mai întoarcă mai târziu să lucreze în spitale. „Toată echipa de medici de la Rovinari a înțeles că trebuie să fie acolo. Eu nu am făcut nicio achiziție fără avizul medicilor. Înțelegem și noi că avem obligația să îi protejăm. Nu poți să te duci la luptă cu mâinile goale, dar cât există norme care prevăd exact cum trebuie să te îmbraci, în ce te îmbraci, cum te dezbraci. Dacă toate normele sunt respectate, un medic poate să-și exercite actul medical. E foarte important să nu aducem atingere imaginii profesionale a tuturor medicilor. Ca peste tot, pădure fără uscături nu există. E nevoie de medici în aceste momente, dacă ești pensionar și vrei să ieși la pensie, ieși la pensie, dar nu te mai întoarce niciodată în sistemul medical”, a mai spus Podaru.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: