Roșca (Roșiuța): A fost un an criminal

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, susține că anul 2019 nu a fost unul greu pentru salariații Complexului Energetic Oltenia, ci unul de-a dreptul criminal. “Nu pot să îl cataloghez drept un an greu, ci foarte greu, ba chiar pot să îl cataloghez cu termenul criminal față de salariați”, a spus Nelu Roșca la Tele 3.

Greutățile pornesc de la povara certificatelor de carbon, Roșca susținând că politicienii au făcut niște angajamente cu organismele europene fără consultarea specialiștilor din energie. Roșca spune că mai preocupați de problemele generate de certificatele de carbon sunt salariații decât autoritățile centrale.

Potrivit lui Nelu Roșca, un salariat al CE Oltenia duce acasă 8-10 mii de euro într-un an, dar fiecăruia îi revine o cotă de peste 30 de mii de euro pentru certificatele de carbon, asta ca să nu mai punem la socoteală celelalte taxe.

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de un împrumut de peste 200 de milioane de euro pentru plata certificatelor de carbon aferente producției de energie din acest an. (A.A.)

Vizualizări: 2,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: