Sindicalist: Pierderea la CEO va fi mai mare decât anul trecut

Complexul Energetic Oltenia va încheia și acest an tot pe minus, iar pierderile vor fi mai mari decât în 2018. Susține acest lucru liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu. Acesta pune totul pe seama costurilor mari ale certificatelor de dioxid de carbon.

Anul trecut, compania energetică a înregistrat pierderi de 1,1 miliarde de lei, mult mai mari decât cele prognozate. În acest an, gaura din bugetul companiei va fi mult mai mare, consideră Dumitru Pîrvulescu: „Am avut o pierdere undeva la 33% din cifra de afaceri, gândiți-vă că anul acesta eu sunt convins că va fi mai mare. Anul trecut, costul certificatelor a fost mult mai jos. E normal să fie mai mare pierderea pentru că prețul mediu la certificate e mai mare. Multe certificate nu s-au cumpărat. Nu e ca anul trecut. Și atunci a fost o mare problemă, dar anul trecut, la sfârșitul anului se cumpăraseră mai multe certificate pentru că ne permiteam. Era costuri mai mici, mergeam și mai bine”.

Liderul FNME a adăugat că sunt multe certificate de dioxid de carbon de care are nevoie compania ca să mai poată funcționa și din mai 2020. În caz contrar, riscă sancțiuni uriașe. „Sunt peste 10 milioane de certificate necumpărate la momentul acesta. La 1 mai 2020, ar face să avem o penalitate de un miliard de euro. Aia înseamnă faliment!”, a mai spus Pîrvulescu, la Tele3.

Vizualizări: 1,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: