Roşiile ajută la întinerirea pielii feţei

Roșiile au numeroase beneficii pentru organism, însă această legumă are și proprietăți cosmetice. Specialiștii spun că substanțele și antioxidanții prezenți în roșii ajută la echilibrarea PH-ului pielii, la vindecarea coșurilor, diminuarea acneii și uniformizarea semnelor și cicatricilor rămase pe piele.

Roşiile vă ajută pentru a avea un ten luminos și curat. Se recomandă ca fața să fie frecată ușor cu o felie de roșie zilnic. Sucul de roșie este lăsat să acționeze 2 minute, apoi clătește fața cu apă călduță. Roșia conține vitamine și minerale, dar și substanța miraculoasă numită licopen iar atunci când intră în contact cu pielea, substanța are efecte de întinerire și revigorare. Mai mult de atât, leguma conține vitamina A, benefică pentru repararea și refacerea celulelor.

Pentru un efect mult mai eficient al sucului de rosşii, se amestecă o lingură de suc de roșii cu o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie. Cu un disc demachiant, se întinde soluția pe toată fața, iar după 10 minute se clătește cu apă rece. Această mască ajută la închiderea porilor de la nivelul feței.

Aciditatea roșiilor este benefică pentru a trata acneea și îndepărta punctele negre. Pentru zonele afectate se aplică suc de roșii și se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Acest ritual trebuie făcut timp de două săptămâni, zilnic.

Pentru arsurile solare, specialiștii recomandă să amestecați suc de roșii cu iaurt și să masați zonele afectate.

Pentru curățarea în profunzime a tenului, masca de roșii este cea mai indicată. Se pune o roșie și un avocado într-un blender, iar pasta obținută se întinde pe față și se lasă 30 de minute. Se clătește cu apă caldă.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: