Televizorul pornit în timpul somnului afectează memoria şi tensiunea

Mulţi oameni nu mai concep să adoarmă altfel decât cu televizorul pornit şi spun că altfel nu îi ia somnul. Specialiștii îi contrazic şi sugerează că un televizor pornit afectează calitatea somnului și sănătatea generală a oamenilor.

Televizorul, laptopul sau telefonul, chiar dacă te ajută să adormi când te uiţi la un program, îți vor afecta calitatea somnului. Chiar dacă doar asculți televizorul în timp ce este pornit, riști să rămâi în continuare treaz pentru scade de producția de melatonină. Melatonina este hormonul care îi transmite organismului tău că este timpul să te odihnești. Televizoarele și alte dispozitive care produc lumină albastră pot reduce cantitatea de melatonină. Cu alte cuvinte, mintea nu va percepe dacă este zi sau dacă este noapte, ceea ce te va face să adormi mult mai greu. Televizorul și alte dispozitive îți pot stimula creierul prea mult, astfel că îl vor face să rămână activ. O minte activă înseamnă un somn neliniștit și deficitar, cu coșmaruri.

Fără un somn de calitate, pot apărea mai multe probleme de sănătate, cum ar fi: tensiune arterială crescută, imunitate slabită şi pierderea memoriei.

Dormitul cu lumină artificială, așa cum este cea de la televizor, a fost asociat cu un risc crescut de obezitate. În plus, riscul de obezitate a fost crescut chiar și atunci când calitatea somnului a fost sau nu afectată. Cu alte cuvinte, chiar dacă simți că te-ai odihnit, lumina artificială poate avea un impact negativ asupra sănătății pe termen lung.

Vizualizări: 1,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: