Consumul de ciuperci ar putea reduce semnificativ riscul de cancer

Consumul de ciuperci este asociat cu un risc mai mic de cancer, sugerează un nou studiu realizat de Penn State Cancer Institute. Cercetătorii mai spun că nu este necesar ca ele să fie mâncate la fiecare masă pentru a-și face simțite beneficiile.

Cercetătorii au analizat 17 studii despre cancer publicate între 1966 și 2020 pentru a determina o legătură între consumul de ciuperci și dezvoltarea cancerului,  în special a cancerului de sân. Au descoperit că ciupercile pot ajuta într-adevăr la protecția împotriva cancerului, datorită bogăției lor în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți. Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care au consumat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45% mai mic comparativ cu cele care nu mâncat deloc.

Ciupercile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți și chiar dacă cele din specii exotice au cantități mai mari de aminoacizi decât ciupercile albe sau alte tipuri comune, orice varietate poate reduce riscul de cancer.

John Richie, cercetător la Penn State Cancer Institute și co-autor al studiului, spune că sunt necesare și studii viitoare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate, însă dovezile cu privire la efectele benefice ale ciupercilor sunt cât de poate de clare.

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: