Rovinari: Cât pot câştiga cetăţenii care au cea mai frumoasă grădină

Autorităţile locale din Rovinari provoacă cetăţenii la un concurs în care va fi premiată cea mai frumoasă grădină cu flori. Cetăţenii pot câştiga premii substanţiale dacă se vor dovedi a fi cei mai iscusiţi grădinari. Premiul cel mare este în valoare de 2500 de lei. Titlul va fi oferit în funcţie de preferinţele cetăţenilor care vor vota în baza unor fotografii cu grădina fiecărui concurent intrat în competiţie, ce vor fi postate pe site-ul primăriei, pe pagina de Facebook şi la avizierul unităţii.    

Primăria Rovinari organizează în premieră concursul „Un Oraş Verde”. Scopul acestuia este de a îmbunătăţi aspectul oraşului, dar şi de a stimula cetăţenii pentru a întreţine cât mai bine spaţiile de locuit şi împrejurimile acestora. Concursul se va desfăşura în perioada 1-31 mai şi are două secţiuni: cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă caselor de locuit şi cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă blocurilor de locuinţe. Premiile constau în bani şi diplome astfel: premiul III-1000 lei, premiul II-1500 lei; premiul I-2500 lei.

Primăria va constitui baze de date pentru fiecare concurent, cuprinzând fotografii cu prezentarea grădinii sau balconului. Pozele vor fi postate pe site-ul Primăriei, pe pagina de Facebook „Oraş Rovinari Oficial”, precum şi la sediul primăriei, iar cetăţenii oraşului vor putea vota concurenţii pe care îi apreciază. Comisia desemnată va evalua fiecare obiectiv intrat în concurs. Din comisie vor face parte trei funcţionari ai primăriei şi zece cetăţeni care pot să se înscrie la sediul primăriei până la 31 martie. Punctajul propus de cetăţeni va avea o pondere de 50%. Premii vor fi acordate pe fiecare secţiune. Autorităţile locale au spus că vor sprijini concurenţii cu pământ fertil, flori de sezon şi arbuşti.

Premierea câştigătorilor va avea loc în luna iunie şi se va face într-un cadru festiv.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: