Centru pentru copii cu handicap, construit la Târgu Jiu

Fundaţia Sera construieşte la Târgu Jiu un centru ultramodern de recuperare pentru copiii cu handicap din judeţul Gorj şi chiar din regiunea Olteniei. Copiii cu probleme de sănătate vor fi scutiţi astfel să străbată sute de kilometri pentru a face şedinţele de recuperare. Lucrările de construcţie a clădirii au fost demarate şi sunt în stadiu avansat.

Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap se realizează la spitalul de la Pasarelă de pe strada A.I.Cuza din Târgu Jiu, terenul în suprafaţă de 1500 mp fiind pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Gorj. Lucrările au fost demarate încă de la finele anului trecut, iar clădirea a început să prindă contur. Pe panoul de la intrarea în şantier este precizat faptul că beneficiarii acestor lucrări sunt Consiliul Judeţean Gorj şi DGASPC Gorj.

Pentru realizarea acestui proiect, autorităţile judeţene şi Asociaţia Sera România au încheiat o convenţie. În baza acestui document, asociaţia s-a angajat  să suporte integral cheltuielile necesare construirii şi amenajării imobilului. Conducerea DGASPC Gorj a spus că este nevoie de un astfel de centru pentru că la Târgu Jiu funcţionează o astfel de unitate, însă nu dispune de tehnologia necesară pentru ca cei mici să se recupereze în cele mai bune condiţii.

Directorul Dumitru Cotruna a spus că unii copii trebuie să meargă sute de kilometri pentru a se trata la clinici din alte judeţe îndepărtate. „Preşedintele fundaţiei Sera ne-a întrebat ce am avea nevoie pe parte socială. Le-am spus că avem un centru de recuperare în Debarcader, dar este mai mult pentru copiii din sistem. Nu avem dotarea centrului pe care îl fac ei. La noi se face o recuperare primară. Avem circa 60 de copii. Mulţi copii din Gorj sunt recuperaţi pe la un centru pe la Oradea, care are dotări moderne”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj. 

Centrul, funcţional până la sfârşitul anului

Noul centru de recuperare pentru copiii cu handicap ar trebui să devină funcţional de la sfârşitul acestui an, a spus Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Fundaţia Sera România este o organizaţie non-profit, privată, înfiinţată în 1996, cu o bogată experienţă în domeniul protecţiei copilului şi al promovării drepturilor copiilor. Scopul organizaţiei este de a crea, organiza şi dezvolta  activităţi în favoarea copiilor aflaţi în dificultate cu ar fi: orfani, copii abandonaţi, copii neglijaţi si alţi copii în dificultate. Fundaţia Sera România a mai finalizat în anul 2002 şi construcţia Complexului de servicii comunitare pentru copilul cu handicap din Târgu Jiu, care în aprilie 2003 a preluat beneficiarii minori din fostul Leagăn Bîlteni.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: