Şcoala din Dănciuleşti, renovată cu bani primiţi pe GAL

O unitate şcolară din comuna Dănciuleşti este în prezent modernizată pe fonduri europene primite de Grupul de Acţiune Locală (GAL) din care face parte şi primăria gorjeană. De altfel, comunele Dănciuleşti şi Cruşeţ sunt singurele primării care aparţin grupului Amaradia-Jiu, GAL înfiinţat de o primărie de Dolj. Primăria Dănciuleşti a primit peste 700.000 lei pentru modernizarea şcolii din satul Hălăngeşti.

Şcoala primară din satul Hălăngeşti, comuna Dănciuleşti, este închisă în prezent pentru lucrări de modernizare şi renovare. La această unitate de învăţământ învaţă aproape 80 de elevi din comună, dar nu a fost niciodată renovată. ”Şcoala din Hălăngeşti este modernizată pe fonduri de la GAL Amaradia-Jiu. Suma pe care am primit-o se ridică la 770.185 lei, bani din care am schimbat deja acoperişul, am anvelopat-o, am schimbat grupurile sanitare, am pus centrală termică, amenajări interioare, împrejmuire şi un mic teren de sport”, a declarat primarul din Dănciuleşti, Ion Andronescu.

Şcoala din Hălăngeşti a fost construită în anul 1975 şi de atunci elevii învăţau în aceleaşi condiţii. Conducerea primăriei a precizat că Dănciuleşti şi Cruşeţ sunt singurele primării care fac parte dintr-un GAL înfiinţat de o autoritate administrativă din Dolj. ”Suntem zece autorităţi locale în acest GAL şi 19 privaţi şi ONG-uri. Aparţin de acest GAL din anul 2013, însă finanţarea pentru şcoala din Hălăngeşti am obţinut-o în anul 2014”, a declarat Ion Andronescu, primarul din Dănciuleşti.

De altfel, comuna Dănciuleşti este una din cele mai îndepărtate comune din judeţul Gorj şi pentru a ajunge în această localitate trebuie să traversezi mai întâi comuna Melineşti din Dolj. Mai mult, aproape toţi cetăţenii din această localitate preferă să meargă la Craiova pentru cumpărături decât la Târgu Jiu. ”Din Dănciuleşti până în Târgu Jiu sunt 110 kilometri, iar până la Craiova sunt decât 55. Majoritatea cetăţenilor de aici îşi face cumpărăturile în Craiova, însă din punct de vedere administrativ aparţinem de Gorj”, a declarat primarul Andronescu.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: