Primarul Drăgulescu: Pregătesc două mari investiţii anul acesta

Primarul din Licurici, Liviu Doru Drăgulescu, a programat pentru anul 2015 două mari investiţii pentru care a şi alocat bani de la bugetul local al primăriei. Primarul va asfalta un drum ce face legătura între satele Frumuşei şi Daia şi va supune clădirea primăriei unui amplu proces de extindere şi modernizare. Ambele investiţii se ridică la o valoare de 600.000 lei.

Primăria comunei Licurici va fi anul acesta extinsă şi modernizată, anunţă primarul localităţii, Liviu Doru Drăgulescu. Acesta a precizat că se va construi practic încă un corp în care vor funcţiona grupul sanitar şi câteva birouri. Clădirea a fost supusă unor modernizări uşoare pentru a asigura salariaţilor un spaţiu corespunzător la locul de muncă, însă anul acesta ea va fi modernizată în întregime. „Avem de realizat două investiţii majore anul acesta, asfaltarea unui drum sătesc şi extinderea şi modernizarea primăriei. Pentru modernizarea drumului am alocat 400.000 lei, iar pentru extinderea primăriei am alocat 200.000 lei. Drumul sătesc are o lungime de 790 de metri şi în prezent este doar pietruit”, a declarat primarul Doru Liviu Drăgulescu.

Sediul primăriei, renovat

Cât priveşte modernizarea sediului primăriei, aici lucrările sunt mult mai complexe. Primarul spune că îşi doreşte construirea unui corp nou în care să funcţioneze un grup sanitar modern şi câteva birouri. „Pentru modernizarea primăriei am alocat 200.000 lei, însă proiectantul a spus că nu vor fi suficienţi. Clădirea este mică, ne dorim încă un corp în care să avem şi noi un grup sanitar modern pentru că încă suntem cu el în curtea primăriei, şi o micro staţie de epurare. Probabil tot acolo vom muta biroul de contabilitate, biroul viceprimarului, încălzirea centrală”, a declarat primarul Liviu Doru Drăgulescu. Acesta a precizat că în momentul de faţă se lucrează la procedura de achiziţie a celor două lucrări. Tot pe bugetul local, primăria Licurici a alocat suma de 15.000 lei pentru lucrări de întreţinere la cele două parohii de pe raza comunei. ”Avem o biserică monument istoric în satul Totea, pentru care nu putem face mare lucru pentru că trebuie arhitect autorizat şi sunt greu de găsit. Am alocat doar bani pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii”, a adăugat primarul Liviu Doru Drăgulescu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: