Rovinari: Televizoare în saloanele din spital

Investiții serioase la spitalul din orașul Rovinari. Autoritățile locale au reușit să atragă bani de la Ministerul Sănătății, fonduri europene, dar au dat și bani din bugetul local să schimbe aproape tot mobilierul, să modernizeze secții și să achiziționeze aparatură modernă. În curând, aproape toate saloanele vor fi dotate cu televizoare.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a anunțat că a reușit să atragă atât fonduri europene, cât și guvernamentale pentru a investi în unitatea spitalicească aflată în subordinea primăriei. “Ne-au venit 12 doctori noi, toți tineri. Am luat zece miliarde de lei de la Ministerul Sănătății, încă două milioane de euro prin Programul Operațional Regional, a mai băgat și primăria vreo cinci miliarde. 85% din mobilier este schimbat, paturi, frigider, acum punem frigidere cu ajutorul unei asociații”, a explicat edilul Robert Filip.

Și sala de mese a fost reabilitată, iar fiecare pacient primește pijamale la internare. „La Rovinari, când vine pacientul, își face duș, își lasă hainele și urcă în salon. Se mănâncă doar în sala de mese. Vrem să reabilităm toate secțiile în viitor”, a mai adăugat Filip, la Tele3.

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: