Târgu Jiu: Sute de case construite ilegal

Sute de case sunt construite ilegal în mai multe cartiere din municipiul Târgu Jiu. Declarația vine chiar de la primarul Marcel Romanescu. Acesta a tras un nou semnal de alarmă și a anunțat că va căuta soluții astfel încât cei care au construit fără vreun fel de autorizație să intre în legalitate, dar să fie împăcați și proprietarii terenurilor.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că, în mai multe cartiere din Târgu Jiu, s-a construit haotic de zeci de ani. În acest fel, sute de case au fost ridicate fără vreo autorizație și pe terenuri care nu le aparțin celor care locuiesc acum în aceste clădiri.

Soluția care i-a fost propusă lui Romanescu a fost ca proprietarii de drept să primească teren în altă zonă. “Sunt zeci sau sute de case construite pe terenurile altor oameni care dețineau titluri de proprietate. Sunt sute de situații de genul acesta. Ne-a spus nouă cineva că ar fi foarte bine să le dăm noi acestor oameni terenuri în altă parte. Mă refer la o anumită categorie de oameni, fără știință de carte și nevoiași. Li s-a spus să meargă acolo în zonă și să-și construiască acolo case. Nu vreau să cred că din 100 de persoane cu care m-am întâlnit până acum, 99 mi-au spus același lucru, că au fost trimiși să construiască pe terenurile libere, dar care au fost ale altor proprietari. Mie îmi propun niște oameni să îi strămut cumva pe cetățenii care dețin titluri de proprietate acolo, în alte zone. Este ilegal. Nu se poate face”, a spus edilul Romanescu.

Acesta a adăugat că nu își dorește nici ca toate locuințele construite ilegal să fie puse la pământ. Ar miza mai mult pe o înțelegere între cei care au ridicat casele și proprietarii terenurilor. Astfel s-ar intra în legalitate: „Nu spun să fie demolați, dar trebuie să găsească o soluție să se înțeleagă cu proprietarii de acolo. Nu mi-aș dori să se ajungă la o astfel de situație pentru că inclusiv costurile demolărilor ar fi suportate de cei care au ridicat construcția, nu de cetățeanul care deține terenul pentru că avem în instanță câteva procese pe astfel de situații”.

Situația nu a fost străină nici pentru restul primarilor care au fost în fruntea Târgu Jiului anii trecuți, dar oamenilor li s-a promis că nu le vor fi demolate casele, iar adevărații proprietari ai terenurilor au fost ademeniți cu ideea că ar primi suprafețe de teren în altă zonă din oraș. Numai că lucrurile au rămas la fel, iar proprietarii de drept au deschis deja zeci de procese împotriva celor care le-au ocupat abuziv proprietățile. „Sunt în mai multe zone vulnerabile. Cei mai mulți care trăiesc în Panduraș, Obreja, Tușnad, Ulmului nu dețin acte pe terenuri ori pe casele construite. Vorbesc de case construite de acum 50-60 de ani și nu au fost retrocedate terenurile altcuiva, dar oamenii nici nu au documente pe clădiri ori terenuri nici acum. Oamenii aceștia au fost permanent mințiți”, a mai spus edilul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: