Rubla devine monedă oficială în zonele ocupate de ruși

În zona ocupată temporar a regiunii Harkov, Rusia își stabilește propriile comunicații mobile și pune în circulație ruble.

Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, într-un mesaj pe canalul de Telegram.

În acest fel, ocupanții ruși încearcă să stabilească controlul asupra rețelelor de telefonie și internet. Ucraina raportează că sunt instalate echipamente de la operatorul rus de telefonie mobilă Megafon.

De asemenea, ocupanții pun în circulație ruble și îndeamnă localnicii să meargă în zona de graniță din Rusia pentru cumpărături.

Populația locală face eforturi să adune rezerve de bunuri și medicamente pe care să le doneze categoriilor defavorizate, pentru a ocoli "ajutorul" rusesc.

Serviciul de informații ucrainean mai afirmă că militarii ruși și ofițerii FSB încearcă să-i demoralizeze pe localnici, răspândind informații că „Ucraina este cea care a întrerupt electricitatea în așezări” și că „Harkov este aproape ocupat de ruși”.

Cu toate acestea, rezidenții din teritoriile ocupate de ruși ale Ucrainei renunță în masă la „ajutorul” ostil.

Serviciile de informații notează că ocupanții sunt surprinși de o astfel de activitate și de auto-organizarea ucrainenilor. Potrivit acestora, „totul ar fi diferit în Rusia. Nimeni nu s-ar oferi voluntar acolo”.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: