Rujan, prefect cu acte în regulă

Guvernul a aprobat marți numirea profesorului universitar Ion Cristinel Rujan în funcţia de prefect de Gorj. Se întâmplă la o săptămână după ce fostul ocupant al postului, Ciprian Florescu, a fost promovat secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Rămâne de văzut cât va rezista Rujan pe funcţie, numirea sa producându-se într-o perioadă tensionată din punct de vedere politic. Guvernul Dăncilă este ameninţat cu o nouă moţiune de cenzură, după ce ALDE a părăsit guvernarea.

În ultimii ani, Cristinel Rujan a ocupat funcţii importante în stat. A fost secretar general adjunct al Ministerului Educaţiei în 2005, numit de Călin Popescu Tăriceanu, şi inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului în mai 2008, numit de acelaşi Tăriceanu.

În mai 2016, Dacian Cioloş îl numea secretar general adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului, iar în martie 2017 a fost numit secretar general al ANAF, prin decizia lui Sorin Grindeanu.

Un al patrulea premier care l-a numit într-o funcţie importantă a fost Mihai Tudose, care i-a semnat decizia de secretar general al MTS în ianuarie 2018. În primăvara acestui an, Rujan a fost suspendat din funcţie, după ce presa a vuit că şi-a angajat soţia la minister.

Concursul a fost anulat, dar nevasta noului prefect şi-a găsit rapid loc de muncă, la Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 2,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: