Ruperea alianței PSD – ALDE îl lasă pe „vicele” Muja fără funcție

Ninel Muja are zilele numărate în conducerea Consiliului Județean Gorj. Actualul vicepreședinte din partea ALDE riscă să fie înlocuit odată cu ieșirea de la guvernare a partidului din care face parte. Deja social-democrații pot demara schimbarea sa din funcție pentru că ar face alianță cu PSRo și ar putea păstra ambele posturi de vicepreședinte la Consiliul Județean.

Scarlat Iriza, vicepreședinte al PSD Gorj, a explicat că ruperea alianței nu va dăuna calculelor politice din teritoriu. La Gorj, singura schimbare va fi în înlocuirea lui Ninel Muja din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, iar postul să-i fie oferit unui consilier județean de la PSD ori PSRo, partid cu care se aliază social-democrații. „La Consiliul Județean, facem majoriate cu PSRo, tot ca la Consiliul Local. ALDE, la Gorj, a fost tolerat de PSD. Ieșirea de la guvernare nu ne afectează pe noi. Nu contează ALDE în structurile locale. PSD poate să aibă și al doilea vicepreședinte la Consiliul Județean. Când se hotărăște conducerea Consiliului Județean poate fi pusă în discuție”, a spus senatorul Scarlat Iriza, la Radio Infinit.

Ca să-l dea jos pe Ninel Muja, PSD are nevoie de 22 de voturi. “Poate fi dat jos cu votul a 22 de consilieri. Dacă a fost ales cu votul a 17 consilieri, poate fi dat jos cu 22 de consilieri. Aici PSD nu are 22 de consilieri ca să poată să-l dea jos. Este singura formulă PSD – PNL, care este puțin probabilă. Dacă trece la PSD, ALDE îi retrage sprijinul și pierde mandatul. Nu contează semnalul dat de domnul Iordache, să nu fie distruse actualele alianțe. În această luptă, semnalul de la centru și de la ALDE și de la PSD contează”, a declarat fostul senator Ion Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 1,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: