Rusaliile au adus bolnavii la spital

Rusaliile au ţinut ieri închise instituţiile publice, toţi salariaţii având liber prin lege. Sărbătoarea, care ţine două zile, este considerată de creştini ca fiind la fel de importantă precum Paştele. Liber au avut şi medicii de familie, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în policlinică. La Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi la Unitatea de Primiri Urgenţe s-a lucrat normal, iar pacienţii au năvălit peste aceştia.

Alexandra FOLCUŢ

Gorjenii au uitat că majoritatea salariaţilor din sectorul de stat sunt liberi ieri, şi nu s-au gândit că şi medicii intră în aceeaşi categorie. Cei care au avut probleme de sănătate şi au mers la medicii de familie sau la policlinică s-au izbit de uşi închise. „Este închis şi noi nu am ştiut. Avem copilul cam bolnav şi mai făcurăm şi drumul degeaba. Dacă ştiam ne duceam direct la spital. Medicul de familie e liber, policlinica închisă. Eu nu pot sta aşa cu copilul. O să mă duc la urgenţe”, spunea o femeie.

La Unitatea de Primiri Urgenţe s-a lucrat la foc continuu. Personalul de aici a acordat îngrijiri celor care au găsit policlinica şi uşile medicilor de familie închise. “La primele ore au fost înregistraţi în Unitatea de primiri Urgenţe 50 de bolnavi. Ei aveau bilete de trimitere pentru policlinică, dar cum aceasta a fost închisă au venit la UPU. Nu i-am putut trimite acasă că erau din alte localităţi. Le-a acordat noi îngrijirile medicale”, spune Alina Bumbaru, medic UPU.

Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj s-a lucrat normal. După un weekend plin de evenimente Salvarea a răspuns şi ieri la toate solicitările venite din partea gorjenilor. „Am avut peste 170 de solicitări zilele acestea. Am avut  5 accidente de circulaţie, cinci persoane decedate, plus bolnavii cronici. Noi ne-au dus la toate solicitările”, spune Jana Prejbeanu, medic SJA.

Nici pe secţiile din spital s-a lucrat asemenea zilelor de sărbătoare. Au fost numai medici şi asistente de gardă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: