Jaful Casei de Avocatură Şova la complexuri a fost confirmat

Directorul de Resurse Umane din CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, a declarat aseară la Gorj Tv că în urma controlului de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a confirmat că un avocat de la Casa de Avocatură Şova, la care Victor Ponta era senior partner, a lucrat 25 de ore din 24.

 Tunul dat de Casa Şova la complexurile din Gorj a fost confirmat în urma controlului de la ANAF. Anunţul a fost făcut de Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane al CE Turceni. Gârjoabă a mai spus că cei de la ANAF nu au plecat nici acum de la companie.

„Au fost mulţi bani date pe contracte, foarte mulţi bani daţi Casei de Avocatură Şova“, a spus acesta.

„Am aflat de la oameni care au acces la documente“

A fost un contract comercial, dar s-a confirmat că un avocat a prestat 25 de ore din 24. Ei mai prestau si la alte firme“, a spus directorul de Resurse Umane. Întrebat de unde ştie acest lucru, Gârjoabă a spus că ştie de la „oameni care au acces la documente“.

Jaful făcut de „Şova şi asociaţii” la complexurile energetice Turceni şi Rovinari este evident dacă ar fi adunate orele decontate de avocaţi la cele două societăţi. Sunt zile în care avocaţii au decontat la cele două complexuri mai bine de 15 ore pe zi. Recordul absolut îl deţine Radu Cernov, care pe 15 ianuarie 2008 şi-a decontat 20 de ore la Turceni şi încă cinci la Rovinari. Acesta a mai avut şi alte zile bune: 20 de ore pe 10 ianuarie, 19 ore pe 4 februarie, 15 ore pe 11 februarie, 16 ore de 13 februarie, 21 de ore pe 19 februarie etc. Sunt zeci de exemple în acest sens la Radu Cernov, dar şi la alţi avocaţi ai Casei Şova.

Să luăm, spre exemplu, ziua de 13 februarie, care s-a dovedit norocoasă pentru avocaţii „Şova”. Nu mai puţin de cinci avocaţi şi-au decontat în acea zi câte 16 ore de muncă, jumătate la Turceni, jumătate la Rovinari. Este vorba despre Radu Cernov, Roxana Eftimie, Paula Săndulescu, Iuliana Negoiţă şi Eugen Pop.

O zi prolifică a fost şi 19 februarie, în care Radu Cernov a decontat 13 ore la Turceni şi 8 la Rovinari, Roxana Eftimie 12 la Turceni şi 8 la Rovinari, Iuliana Negoiţă 14 la Turceni şi 8 la Rovinari etc.

RĂSPUNS

Victor Ponta a refuzat ani de-a rândul să explice afacerile de la companiile din Gorj, dar acum câteva luni i-a scăpat porumbelul spunând că s-a nimerit ca prietenul său Dan Şova să aibă contracte aici.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: