Ponta: Mă mir că a lucrat Şova aşa ieftin

Victor Ponta, preşedintele PSD, a fost ieri în Gorj unde a susţinut o conferinţă de presă. Acesta şi-a început discursul prezentând condoleanţe şefului Poliţiei, Viorel Caragea, căruia i-a murit mama. Ponta a fost întrebat şi despre contractele dubioase ale colegului de partid Dan Şova. „Să se ducă toţi la închisoare“, a răspuns acesta. Enervat de acest subiect, Ponta a spus că în acest moment contractele de la complexuri sunt de cinci ori mai mari. În final l-a compătimit pe Dan Şova pentru că a lucrat aşa ieftin. N-a câştigat decât câteva milioane de euro.

„La închisoare cu toţi cei care au făcut contracte. Toţi la închisoare. Eu nu am avut nici un contract niciodată“, a spus încă o dată Victor Ponta, care a fost senior partner la firma de avocatură a colegului Dan Şova, câştigând miliarde de pe urma complexurilor. Contractele cu Şova sunt verificate în acest moment de o echipă de la ANAF, care potrivit directorului de Resurse Umane al CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, a ajuns la concluzia că unii dintre avocaţi au lucrat zi-lumină, ba chiar 25 de ore.

Ponta încearcă să scape de întrebările incomode începând să facă acuzaţii într-o parte şi-n alta. Poate să ţină investigaţia până prin 2070. Ştiu ce face Blejnar, ştiu câte şpăgi ia. A pus tot ANAF-ul să găsească ceva de Victor Ponta. N-a găsit. Eu am găsit de el. O să stea mulţi ani la închisoare pentru că l-am găsit“, a spus Ponta.

Nu putea să plece de la Târgu-Jiu fără să amintească de nelegiuirile fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu. „Contractele de acum de la complexuri sunt de cinci ori mai mari. Mă şi miram cum de a lucrat Şova aşa ieftin“, a spus Ponta.

PLATĂ

Un avocat de la Casa Şova primea 150 de lei pe oră pentru munca prestată la complexuri. Mai mult, s-a confirmat că unul dintre avocaţi a lucrat 25 de ore din 24 şi alţii şi-au decontat în acelaşi timp la cele două complexuri.

SENTINŢĂ

Victor Ponta, preşedintele PSD, a dat sentinţa în cazul celor care au jecmănit complexurile energetice şi îi condamnă la puşcărie pe toţi cei care sunt implicaţi. Mai mult, Ponta avertizează că atunci când USL va ajunge la putere vor urma şi alte arestări, printre care şi jurnalişti.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: