Rușeț: Căutăm soluţii pentru depozitul de cărbune

Oficialii Complexului Energetic Oltenia (CEO) caută soluții să redeschidă temporar depozitul de cărbune de la Roșia. Totul după ce primarul din Rovinari, Robert Filip, a amenințat că va scoate în stradă 5.000 de oameni revoltaţi că trăiesc în praf de cărbune.

Ion Rușeț, consilierul managerului companiei energetice, a explicat că se vor căuta soluții pentru ca oamenii să nu aibă de suferit. Nu a oferit mai multe amănunte și l-a sfătuit pe edilul din Rovinari să-și vadă de treburile lui. „Sunt aspecte pe care le gândesc tehnicienii noștri. Apreciem preocuparea domnului primar. Fiecare să meargă în direcția sa. Dânsul are anumite responsabilităţi, conducerea companiei, tehnologii noștri au alte responsabilităţi specifice fișei postului. Vom continua dialogul. Există dialog, numai că vedem dacă din punct de vedere tehnic vom găsi soluții ca la 1 ianuarie 2019 să avem altă desfăşurare în zona Rovinari în ceea ce privește depozitarea cărbunelui”, a menționat Ion Rușeț.

Filip a spus clar că nu va accepta redeschiderea depozitului. „Ei cred că noi suntem proști! Să ia cărbunele să-l ducă la termocentrală, cum l-au mai dus. Să deschidă acolo depozit. Asta e o problemă de importanță majoră pentru orașul nostru. Dacă ei cred că voi închide ochii, se înşeală amarnic”, a spus primarul din Rovinari. (A.A.)

Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: