Boza, ameninţat cu proteste. „Vin 5.000 de oameni”

Primarul din Rovinari ameninţă cu proteste ample în cazul în care va fi redeschis depozitul de cărbune din apropierea oraşului. Robert Filip susține că va pregăti acțiuni cu mii de oameni. Își asumă și riscul de a fi dat afară din partid, dar spune că nu va mai permite redeschiderea depozitului. „Noi suntem șobolani să trăim în aceste condiții insalubre?”, s-a întrebat edilul. Oficiali din termocentrală spun că nu pot funcţiona dacă depozitul nu va fi deschis măcar la 1 octombrie.

Vestea că oficialii Complexului Energetic Oltenia ar avea nevoie de acest depozit pentru a asigura stocurile pentru iarnă a venit ca un șoc pentru Robert Filip. „Să nu mai încerce să vină cu minciuna că suntem obligați, că n-au stoc de cărbune. Sunt eu de vină că nu e stoc de cărbune? Ei n-au știut că n-au fronturi deschise? E problema lor! Să nu cumva să încerce treaba asta că în fiecare zi o să stau să-i bălăcăresc, o să mă pun acolo și o să le fac atâtea plângeri la toate instituţiile încât nu o să le vină să creadă”, a transmis Filip la Tele3.

Spiritele s-au încins, iar Filip a ameninţat că nu va rămâne indiferent chiar dacă i se va transmite că este o problemă de siguranţă naţională redeschiderea acestui depozit. Compania energetică ar fi trebuit să finalizeze un nou depozit de cărbune, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Ei cred că noi suntem proști! Să ia cărbunele să-l ducă la termocentrală, cum l-au mai dus. Să deschidă acolo depozit. Asta e o problemă de importanță majoră pentru orașul nostru. Dacă ei cred că voi închide ochii, se înşeală amarnic”, a fost semnalul primarului din Rovinari.

„Sunt milioane de euro cheltuite”

Mai mult decât atât, Filip a transmis că este pregătit să strângă cinci mii de oameni la poarta depozitului de cărbune, care se vor împotrivi redeschiderii acestuia. Chiar și cu riscul de a fi dat afară din ALDE, partid care deține conducerea Ministerului Energiei, primarul Filip nu vrea să dea înapoi. „Au prelungit șapte mii de autorizații. Au făcut-o ca să mai pape cineva acolo niște bani că sunt milioane de euro cheltuite acolo. Erau un milion de soluții, nu lângă oraș. Noi suntem șobolani să trăim în condițiile astea insalubre? Au tăcut oamenii atâta timp, dar nu se mai poate să închidem ochii! Am un cort acolo și îl chem pe domnul Boza, pe cei din Directorat, Consiliul de Supraveghere, să stea cu mine acolo în cort. Pot să mă dea și afară din partid, cinci mii de oameni o să stea în permanenţă acolo şi o să-i înjure şi aştept să văd ce explicaţii le vor da ei atunci”, a încheiat Filip, care a mai organizat în trecut proteste împotriva poluării.

Vizualizări: 6,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: