Fabrica de centuri din Rovinari, deschisă în august

Zeci de rovinăreni fac cursuri de instruire pentru a lucra la noua fabrică de centuri. Primarul din Rovinari, Robert Filip, a spus că fabrica va fi deschisă până pe 10 august. “Cel mai important lucru care se întâmplă la noi în oraș acum este că cei de la Brașov descarcă linia pentru acea fabrică de centuri. Oamenii sunt deja angajați mare parte din ei. Fabrica va fi deschisă cel târziu pe 10 august”, a spus primarul Filip.

Primarul din Rovinari speră că până la finalul anului vor fi angajate sute de persoane. “A fost o muncă titanică, ne-am chinuit toți, dar am pus pe picioare această investiție care le dă de lucru la 200 de oameni. Vor fi 200 de oameni angajați până la sfârșitul anului, acum sunt 60-70 de oameni la cursuri, unii au terminat, alții sunt la Brașov la instruire”, a explicat primarul la un post de televiziune.

Filip a spus că angajaţii vor fi atât din Rovinari, cât şi din zonele învecinate. “Mai sunt probleme, pentru că unora le este greu să plece de acasă o lună, o lună și jumătate pentru cursuri, dar asta este procedura. Importat este că avem o fabrică la noi în Rovinari, care oferă un salariu mai bun decât în alte zone din privat. Eu am văzut că oamenii sunt interesați să muncească la fabrica din Rovinari, avem oameni care s-au întors de la Timișoara, de la Arad, de la Brașov. Primesc și bonuri de masă, au posibilitatea de a promova dacă sunt serioși”, a spus Filip.

Vin şi alţi investitori

Primarul din Rovinari şi-a propus să aducă şi alţi investitori în localitate. “Joi avem o întâlnire cu o delegație din Belgia și Franța, oamenii au o afacere în Sibiu și caută oportunități în zona noastră. Lucrează în domeniul energiei, producție de echipamente. Avem toată deschiderea să le punem la dispoziție teren, să îi ajutăm în procesul de recrutare”, a spus Filip.

Primarul a mai făcut referire şi la un investitor spaniol, care va face o fabrică de linii de ambalare a fructelor.

Vizualizări: 6,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: