Alte zeci de milioane pentru depozitul de la Roşia

Complexul Energetic Oltenia are costuri uriaşe cu mutarea depozitului de cărbune de la Roşia. Vechiul depozit a fost închis pentru că era prea aproape de blocurile din Rovinari. Doar mutarea benzilor transportoare va costa compania peste 34 de milioane de lei.

CE Oltenia face licitaţie pentru lucrările de demontare-montare, transport, reparaţia generală şi modernizarea mecanică/electrică a benzilor transportoare în depozitul nou de cărbune al carierei Rosia. Suma estimată este uriaşă, de 34.786.673 lei.

Punerea în funcţiune a noului depozit de cărbune este vitală pentru termocentrala Rovinari, dar sunt toate semnele că acesta nu va fi finalizat în acest an. Mutarea benzilor ar putea dura 12 luni. Firmele interesate să asigure acest serviciu pot depune oferte până pe 10 august.

O altă licitaţie este pentru alimentarea cu energie electrică a depozitului. Dispecerizarea şi alimentarea cu energie electrică depozit nou de cărbune Cariera Roşia ar putea costa 2.494.395 lei.

Compania a mai alocat alte 16,7 milioane de lei pentru mutarea unor utilaje, iar toate aceste costuri se adaugă construirii propriu zise a depozitului.

Oficialii din termocentrala Rovinari au cerut redeschiderea vechiului depozit măcar pentru perioada de iarnă, adică de la 1 octombrie, motivând că fără o astfel de măsură stocul de cărbune va fi insuficient.

Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: