Boza explică de ce nu sunt utilaje în cariere

Liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa a atras atenţia asupra faptului că nu mai sunt utilaje auxiliare în carieră. ”Cariera Roșiuța a rămas fără utilaje auxiliare, așa că avem două utilaje de mare capacitate oprite și cred că s-a oprit și cel de-al treilea, deci s-a stopat activitatea în carieră din cauza întârzierii licitațiilor”, spunea Nelu Roşca săptămâna trecută.

Managerul companiei, Sorin Boza, a explicat într-o emisiune la Tele 3 că licitaţia a fost contestată, dar se caută o altă soluţie. „Procedura pentru utilaje auxiliare este contestată. Când este contestată, nu ai ce face. Vom găsi o soluție de a face un NFI pe o perioadă de zece zile, până se rezolvă contestaţiile”, a spus Boza.

Roşca a susţinut însă că ar fi nevoie de încheierea unor contracte cadru pe mai mulţi ani, pentru ca lucrurile să meargă bine. „Nu înțeleg de ce nu se face o analiză ca aceste contracte, aceste licitații să fie alocate pe o perioadă mai lungă de timp și nu din lună în lună. Este una din cauzele din care cariera a rămas fără utilaje auxiliare. Este una din problemele grave, dar sunt și altele”, a afirmat Roșca. (A.A.)

Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: