Ruşeţ explică vânzarea de cărbune către terţi

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia primesc, în această perioadă, cota de cărbune. Circa 5.000 de angajaţi ai companiei au optat să ia cărbune din cariere pentru a-şi încălzi locuinţele pe timpul iernii. Cărbune se vinde şi către firme private, însă doar din Cariera Husnicioara.

Luni bune, Directoratul a dat dispoziţie să fie interzisă vânzarea de cărbune către terţi din depozitele companiei energetice. Acum, lignit se vinde în mare parte doar de la Husnicioara, a explicat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii de muncă şi cu comunitatea, la Tele 3: „Suntem în plin proces de acordare a cotelor de cărbune. Avem contracte cu terţii. Avem un departament specializat în această activitate. Din câte cunosc eu, ele sunt mai mult pe zona Husnicioara. Au fost câteva luni în care a fost suspendată în totalitate orice vânzare către terţi. Acum că există colegi care îşi înstrăinează cota, care ajunge la altcineva şi se vinde, este o altă situaţie”.

Compania susţine că vânzarea de cărbune de la Cariera Husnicioara este o afacere pentru CEO. Costurile cu transportul cărbunelui la termocentralele din Craiova sau Turceni sunt prea mari. „Se vinde cărbune pentru că trebuie să vindem cărbunele de la Husnicioara. Sunt contracte care s-au încheiat şi vor fi onorate de la depozitul din Husnicioara, în mare parte. Există un program de vânzare de cărbune către terţi. Este 114 lei plus TVA tona de cărbune. Costă mai mult să-l transportăm la Craiova şi Turceni. Din acest motiv vindem cărbunele de la Husnicioara către terţi”, a mai explicat Ruşeţ.

Vizualizări: 2,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: