CE Oltenia promite măsuri anti-poluare

Complexul Energetic Oltenia a notificat Agenția de Protecție a Mediului Gorj și Garda Națională de Mediu cu privire la hotărârea de guvern nr. 664/29.08.2018, în baza căreia va fi redeschis depozitul de cărbune de la Roșia, din septembrie 2018 și până la 15 martie 2019.

Compania susține că depozitul va asigura stocul necesar funcționării a trei grupuri de la termocentrala Rovinari. Circa 2.000 de locuitori din Rovinari au protestat vineri împotriva redeschiderii depozitului care este o sursă de poluare pentru oraș, iar primarul Filip anunță că vor mai fi proteste în viitor. Acesta acuză că lignitul din depozitul de la Roșia va fi folosit în termocentralele din Turceni și Craiova, iar rovinărenii trebuie să suporte zgomotul și praful.

CEO susține însă că a luat măsuri pentru reducerea poluării, cum ar fi montarea de panouri fonoabsorbante cu o înălțime de peste 4 m, pe o lungime de cca 900 m; carcasarea punctelor de deversare; înlocuirea rolelor uzate pentru diminuarea nivelului de zgomot. Compania mai anunță că va fi eliminat concasorul din fluxul tehnologic existent pentru diminuarea zgomotului și prafului, dar vor fi și alte măsuri pentru reducerea cantității de praf. (A.A.)

Vizualizări: 1,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: