Ruşeţ, şeful lui Nelu Roşca

Promovarea lui Ion Ruşeţ în fruntea Departamentului de Relaţii de Muncă şi Comunitate a fost semnată ieri de conducerea Complexului Energetic Oltenia. Tot de ieri Valentina Trofin este şefă la Resurse Umane în CE Oltenia, Sorin Olaru adjunct, iar Cosmin Popescu este consilier al Directoratului. Ion Ruşeţ va avea 9 subordonaţi, unul dintre ei fiind Nelu Roşca, preşedinte de sindicat în zona Motru.

Surprinzătoare a fost însă promovarea lui Ion Ruşeţ. Colegii din Federaţia Naţională Mine Energie nu au fost însă surprinşi deloc. „Ruşeţ şi-a urmărit interesul. Când i s-a spus să spargă FNME a pus umărul la distrugerea mişcării sindicale, a încercat să distrugă şi Federaţia Univers, să creeze un sindicat mamut, anexa PSD, a încercat cu SMEO, acum a trecut la administraţie. El când a fost lider sindical, când a fost politician local“, crede Mitrescu. „Şi-a dat demisia de undeva pentru a ajunge altundeva. Nu e nimic nou. M-ar surprinde dacă ar face ceva bun pentru salariaţi“, a comentat şi Dan Pîrvulescu.

Ruşeţ spune că a văzut declaraţiile colegilor, dar nu vrea să le răspundă. „Copilăreşti şi răutăcioase“, a spus noul şef din CEO. Ruşeţ are în subordine trei servicii: Biroul Relaţii cu Comunitatea, Serviciul Relaţii de muncă şi Compartimentul social. În total nouă angajaţi. Printre subordonaţi se află Marius Vlaicu, lider UNPR Gorj, şi Nelu Roşca. 

Amuzant este că Ion Ruşeţ va fi şeful lui Nelu Roşca, lider de sindicat la Cariera Roşiuţa. Roşca a fost cel care a determinat plecarea lui Ruşeţ din mişcarea sindicală. Roşca a cerut demisia acestuia, iar Ruşeţ a fost obligat să renunţe la funcţia de prim-vicepreşedinte la Federaţia Univers. El a primit apoi o funcţie la sindicatul administraţiei din bazinul Rovinari, SMEO. Dar nici acolo nu a fost bine pentru că a fost contestat de noii colegi. Ruşeţ nu era dorit la negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Perioada vacanţei de iarnă a folosit-o pentru a-şi aranja lucrurile astfel încât să-şi asigure un loc călduţ în companie.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: