Ruseţ, senatorul latifundiar

Noile declarații de avere şi interese pe care parlamentarii au trebuit să le completeze la sfârşitul lunii trecute sau la începutul lui noiembrie îl scot în evidenţă pe senatorul PDL Ion Ruşeţ, care anul trecut şi-a mărit averea cu achiziţionarea unor terenuri în apropiere de Târgu Jiu. Pe lângă terenuri şi o firmă la care acţionar este fiul său Alexandru, Ruşeţ şi-a trecut şi funcţiile sindicale, la care spunea că renunţă. Dacă în presa locală din data de 2 noiembrie, Ruşeţ anunţa că s-a suspendat din funcţiile sindicale, în aceeaşi zi le trecea în declaraţia de interese.

Declaraţia de avere a lui Ion Ruşeţ este aproape neîncăpătoare la capitolul terenuri. Senatorul avea moşteniri şi din anii trecuţi, dar în 2009 pare să fi profitat de criză şi şi-a achiziţionat, împreună cu soţia, două loturi la Turcineşti. Una dintre proprietăţi are aproape 1400 mp şi este în intravilan, pe aflându-se şi o căsuţă de 69 mp, celălalt teren, de peste 2000 mp fiind amplasat în extravilanul localităţii. Liderul democrat-liberal mai are în Dragoteştiul natal proprietăţi moştenite încă din 1984, dar şi un teren achiziţionat în 2005. La capitolul maşini, parlamentarul pare a fi fan al mărcii Skoda, având două astfel de autoturisme, achiziţionate în 2007 şi 2008. Acesta este, împreună cu soţia, acţionar la SIF Oltenia şi are economii la Grave şi ING. Despre bani în conturi nu poate fi vorba, dar nici despre datorii, senatorul având un venit de peste 57.000 de lei, la care se adaugă veniturile de peste 65.000 de lei obţinute de la şefia sindicatului pe care îl conduce la Complexul Energetic Turceni. Aici lucrează şi soţia senatorului, care figurează şi ea cu venituri salariale de aproape 35.000 de lei.

Fiul lui Ruşeţ, afaceri cu primarul Gruescu

În declaraţia de interese a senatorului găsim însă informaţii şi despre fiul acestuia, care este asociat la o firmă înfiinţată acum un an, pe 14 octombrie 2009. Clinmac SRL a câştigat în vară un contract de aproape 16.000 de lei la Primăria Negomir, edilul localităţii fiind un apropiat al noului şef al democrat-liberalilor. Primarul din Negomir, Ion Gruescu, nu a putut explica licitaţia câştigată de fiul lui Ruşeţ spunând că are nevoie de timp pentru a verifica în acte.

Ruşeţ a anunţat public că s-a suspendat din funcţia de preşedinte de la USME Jilţ. Chiar dacă afirmaţia nu este susţinută în declaraţia de interese unde apare încă preşedinte, fostul său adjunct Adrian Marciuc a declarat că el este noul preşedinte executiv. „Deoarece era o incompatibilitate, domnul Ruşeţ s-a autosuspendat din funcţia sindicală pe care o avea joia trecută, în urma unei şedinţe de birou executiv, astfel ca eu am preluat toate atribuţiunile domnului Ruşeţ“, a spus Adrian Marciuc.

Galerie foto


Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: